basket search profile

Plants of Distinction

Blå bergvallmo, perenner, fröer - världens vackraste Blomfröer

Världens vackraste perenn har den kallats, den sidenblå bergvallmon. En åtråvärd skönhet som härstammar från Tibets bergstrakter.
102,00 kr
Slut (inventeras)
4
Världens vackraste perenn har den kallats, den sidenblå bergvallmon. En åtråvärd skönhet som härstammar från Tibets bergstrakter. Vackert skimrande himmelsblå stora blommor med gula ståndare. En verklig raritet för persennrabatten. Köp fröer till perenner på nätet hos Klostra.
Mer Information
Artikelnummer WN-1906
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Blå
Fröportion 30
Växthöjd 50-75 cm
Latinskt namn Meconopsis betonicifolia
Engelskt namn Poppy
Förodling feb-mars
Sådd ODLING FRÅN FRÖ: Sås inomhus i januari-maj i planteringsjord blandad med 1/4 torv och 1/4 perlit eller finkornigt grus. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Om groning ej inträffat inom en månad placeras sådden i kylskåp ca en månad. Därefter utomhus i skuggläge. Kan alternativt sås i september-november utomhus i krukor eller på friland avsett för uppdrivning. Kan även krukodlas och övervintras frostfritt. Utvecklas bäst på näringsrik jord med lågt ph på väldränerad växtplats.
sådjup täck med mycket tunt lager (ljusgroende)
Grotid (dagar) 30
Ljus/mörkergroende Ljus
Årighet Perenn
Växtzon, perenner A: Härdig i hela landet
Plantavstånd 35 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sås inomhus i januari-maj i planteringsjord blandad med 1/4 torv och 1/4 perlit eller finkornigt grus. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Om groning ej inträffat inom en månad placeras sådden i kylskåp ca en månad. Därefter utomhus i skuggläge. Kan alternativt sås i september-november utomhus i krukor eller på friland avsett för uppdrivning. Kan även krukodlas och övervintras frostfritt. Utvecklas bäst på näringsrik jord med lågt ph på väldränerad växtplats. Trivs på halvskuggig plats i väldränerad jord. Tål inte att stå i blöt jord, speciellt inte under vintern. Bör vintertäckas. Äldre plantor frösår sig ofta.
Goda vänner Brudslöja, lupiner, stäppsalvia
Svårighetsgrad Mellan
Blomning juni, juli
Rådjurssäker Ja, oftast
Föryngring Delning vår och höst. Frö.
Text på påse Engelska
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blå bergvallmo, perenner, fröer - världens vackraste
Ditt omdöme
Inga frågor