basket search profile

Blomstermorot Vildmorot, Prydnadsmorot, Dara, sommarblommor, fröer Blomfröer

En ganska ovanlig blomma i våra rabatter - en tvåårig blomstermorot. Växer rakryggat med rosa, purpur och vita stora vackra blommor.
49,00 kr
Slut (inventeras)
5
En ganska ovanlig blomma i våra rabatter - en tvåårig blomstermorot. Växer rakryggat med rosa, purpur och vita stora vackra blommor. Blomstermoroten är tvåårig och kan övervintra i rabatten i södra delen av Sverige. Blommar redan det första året vid tidig sådd. Drar till sig många pollinerare. Köp fröer till dina sommarblommor på nätet hos Klostra.
Mer information
Artikelnummer WN-2002
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Rosa
Fler färger Purpur, Vit
Fröportion 30
Växthöjd 75-100 cm
Latinskt namn Daucus carota
Engelskt namn Wild Carrot
Förodling mars-april
Höstsådd oktober-november
Sådd Så inomhus i mars-april. Täck med klar plast försedd med lufthål. Plantera ut när frostrisken är över. Kan även sås på friland när jorden reder sig men förkultivering inomhus rekommenderas.
Grotid (dagar) 10-15
Årighet Annuell
Odlingsläge Sol
Kort om odling Morötter kan odlas året runt genom att så frön regelbundet. Var tredje och fjärde veckan är idealisk för en årlig gröda.Morötter odlas bäst på den öppna marken men kan även odlas i pallkrage. Innan du sår morötter tar du bort eventuellt ogräs och luckrar upp jord fint och det är en fördel om jorden har odlats i året innan. Morötter växer bäst i ljus, sandjord och de klarar sig sämre i tung lera. Morötter sås normalt utomhus mellan april och juli och skördas under hela sommaren och hösten. Tidiga sorter kan såas så tidigt som februari under fiberduk. När morotplantorna är stora nog för att hanteras behöver de tunnas ut. Detta görs bäst stegvis. Första gallringen räcker 2-4 cm mellan plantorna. Efter cirka fyra veckor senare tunnar man ut igen till ett slutligt avstånd på 10 cm. Låt inte morotsblast och rens ligga kvar. Doften kan locka till sig morotsflugan.
Odling Så inomhus i mars-april. Täck med klar plast försedd med lufthål. Plantera ut när frostrisken är över. Kan även sås på friland när jorden reder sig men förkultivering inomhus rekommenderas.
Svårighetsgrad Enkel
Blomning juni-okt
Blomning juni, juli, augusti
Bra snittblomma Ja
Fjärilar, humlor och bin gillar Ja
Vävarväxter Ja
Text på påse Engelska
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blomstermorot Vildmorot, Prydnadsmorot, Dara, sommarblommor, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor