basket search profile

Indiankrasse Ladybird Rose, sommarblommor, fröer - unik färg Blomfröer

Kanske den mest charmerande av alla buskkrassar. Lite sotat rosa blommor med nyckelpigeprickar och en ny, unik färg för indiankrasse.

55,00 kr
Slut (inventeras)
19

Kanske den mest charmerande av alla buskkrassar. Lite sotat rosa blommor med nyckelpigeprickar och en ny, unik färg för indiankrasse. Indiankrasse, eller blomsterkrasse som den också kallas, är den vanligaste krassen i våra trädgårdar. Man brukar dela in krassen i två grupper, de klättrande som kallas slingerkrasse och de låga lite mer buskformade som kallas buskkrasse. En del krasseblommor är ätliga och de används bland annat i sallader och som dekoration på bakverk. Krasse växer ganska snabbt vilket gör den till en kul växt för barn att odla! Växer fint både i friland och på kruka. Köp fröer till dina sommarblommor på nätet hos Klostra.

Mer information
Artikelnummer WN-1607
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Rosa
Fröportion 30
Växthöjd 30-40 cm
Latinskt namn Tropaeolum majus
Engelskt namn Nasturtium
Förodling april
Sådd Försådd: så indiankrasse inomhus i såjord i april. Täck med plast eller annan transparent täckning med lufthål eller lufta ofta. Avhärda och plantera ut efter sista nattfrost. Direktsådd: så indiankrasse direkt på friland i maj-juni. Rensa regelbundet bort överblommat för längre och rikligare blomning.
Grotid (dagar) 5-15
Groningstemperatur 15c
Årighet Annuell
Plantavstånd 25 cm
Odlingsläge Sol
Odling Indiankrasse kräver inte mycket av jorden, en mager jord är till och med att föredra. Har du för kraftig jord så utvecklas bladverket på bekostnad av blommorna. Slingerkrassens ranka kan bli uppåt 2 meter lång och passar utmärkt vid spalje eller liknande.
Bra att veta Blomsterkrasse kallas även indiankrasse. Det finns två sorters blomsterkrasse -buskkrasse och slingerkrasse. Den odlas ofta i kruka men den är även en fin kantväxt i en rabatt.
Svårighetsgrad Enkel
Blomning juni-okt
Blomning juli, augusti, september, oktober
Text på påse Engelska
Skriv din egen recension
Du recenserar:Indiankrasse Ladybird Rose, sommarblommor, fröer - unik färg
Ditt omdöme
Inga frågor