basket search profile

Riddarsporre Delphina Light Blue, perenner, fröer Blomsterfröer

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 22, 2022
  • Vecka 23, 2022
  • Vecka 24, 2022
Delphina Light Blue har härliga rosa rosa blommor med en djärv vit mitten som blir ca 50 cm hög.
49,00 kr
Utleveransvecka 22
Delphina Light Blue har härliga rosa rosa blommor med en djärv vit mitten som blir ca 50 cm högt. Detta gör den mindre vindkänslig än mer vanlig riddarsporre. Ett riktigt förädlinggenombrott! Fleuroselect prisbelönta Riddaresporren Delphina är den första kompakta blomma från frö som är tillräckligt liten för att sättas i större kruka och ändå ge stora dubbla blommor. Till detta är arten öppen pollinerade och därför inte lika dyra som hybridvarianter idag. En utmärkt snittblomma oavsett om den används färska eller torkade Lätt att odla och även älskad av fjärilar.
Mer information
Artikelnummer WN-409
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Latinskt namn delphinium elatum
Engelskt namn Delphinium Delphina Rose
Blomfärg (grund) Blå
Portionsmängd ca 25 fröer
Förodling Inne i mars-april för blomning samma år, aug-sept för blomning året efter
Sådd Sås direkt på friland så snart jorden reder sig. Kan även höstsås i sep-okt för tidigare blom året efter. Gallras för kraftigare plantor.
Så f.r.o.m April
sådjup 0,5 cm
Grotid --14 dgr
Årighet Perenn
Växtzon, perenner B: Härdig i hela landet på skyddad och väldränerad plats
Växthöjd 40-50 cm
Plantavstånd 35 cm
Odlingsläge Sol
Odling

Riddarsporren kan sås på hösten för övervintring eller i början av våren eller sommaren. Förodla genom att täck fröna med ett lager av vermikulit och täcka brickor med plast för att upprätthålla fuktighet tills de första plantorna är synliga. Till grodd tar normalt 14 dagar vid 15-18 C. På sommaren när temperaturen är högre än detta finner du en så sval och skuggad plats som möjligt för frösådden. När plantorna är stora nog att hantera en omplantering i enskilda 6 cm krukor så låter du dem så svalt som möjligt (10-15 C)

Observera. Riddarsporre som skott är en delikatess för sniglar. Etablerad riddarsporre bryter igenom marken i mars och utan förebyggande kommer sniglarna att sluka var och en av dem. Riddarsporrens ihåliga stammar kan gör den sårbara vid kraftigt regn och blåst.

Tips. Riddarsporre är en häpnadsväckande snittblomma. För att hålla dem så underbara i en vas så länge som möjligt kan du försiktigt fyll den ihåliga stammen med vatten och placera tummen över den öppna änden när du sänker stammen i en fylld vas. När den öppna änden av stammen är under vatten kan du ta bort tummen och stammen kommer att förbli vattenfylld och hålla sig fräsch i minst en vecka.

Goda vänner tulpaner, trädgårdsvallmo som vissnar när riddarsporren drar i väg. Buskrosor är vackra kompisar på sommaren och ger stöd.
Svårighetsgrad Enkel
Blomning maj, juni, juli
Fjärilar, humlor och bin gillar Ja
Rådjurssäker Ja, oftast
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Skriv din egen recension
Du recenserar:Riddarsporre Delphina Light Blue, perenner, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor