basket search profile

Rödkål Red Acre KRAV, fröer Grönsaksfröer

Rödkål Red Acre är en lättodlad, snabbväxande och populär rödkåls sort med djupt röda kompakta huvuden. 

49,00 kr
Utgått ur sortimentet
2

Rödkål Red Acre är en lättodlad, snabbväxande och populär rödkåls sort med djupt röda kompakta huvuden. Har en mild fin kålsmak som passar utmärkt som råkost i sallader eller tillagade. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-166
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Eco Grow
Fröportion 55 frön
Sådd

Kan direktsås, men förodling rekommenderas, 4-6 v före utplantering. Så på fuktad såjord på 1 cm djup. Placera dem varmt, ca 20-22 grader. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. Håll jorden fuktig inte blöt. Omplantera till 1 planta/kruka och placera i ljust fönster i ca 15-18 grader. Avhärda före utplantering när frostrisken är över i näringsrik jord. En lätt frostnatt tål de flesta kålsorterna. Godast efter ett par frostnätter. Kan stå kvar i landet till tidig höst utan att spricka, men lämpar sig främst för lagring på en sval och luftig plats. Fiberduk och kålnät skyddar mot skadeinsekter.

 

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 10-21 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 50 cm
Odlingsläge Sol
Odling

Växer på alla jordar och trivs bra i både sol som halvskugga. Men den vill ha vatten och gödsel. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt.

Skörd Skördas när huvudet börjar kännas fast.
Skörd September
Näring Kål innehåll vitaminer och mineraler, främst C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium,järn och rödkål innehåller även nyttiga antioxidanter.
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rödkål Red Acre KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor