Vitkål Collard Hi Crop Grönsaksfröer
Tillgängliga veckor
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
En vitkål som inte bildar hjärta. Skörda bladen från våren och långt in på hösten. Skörda antingen enstaka blad från mitten eller skär av hela plantan en bit upp det nya blad. Härlig smak både tillredda och råa.
62,00 kr
I lager
En vitkål som inte bildar hjärta. Skörda bladen från våren och långt in på hösten. Skörda antingen enstaka blad från mitten eller skär av hela plantan en bit upp det nya blad. Härlig smak både tillredda och råa.
Artikelnummer | WW-1338 |
---|---|
Tillverkningsland | Storbritannien |
Tillverkare | Plants of Distinction |
Latinskt namn | Brassica oleracea alba |
Engelskt namn | Cabbage |
Fröportion | 50 |
Grotid (dagar) | 5-15 |
sådjup | 1 cm |
Plantavstånd | 55 cm |
Odlingsläge | Sol |
Odling | I den bästa av världar så vill vitkål gärna växa i en jord där baljväxter vuxit året före. Då är jorden näringsrik. Men bearbeta jorden före sådd med näringsrik jord och luckra den. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk eller helst kålnät hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt. |
Skörd | Skörda bladen som bladgrönt |
Växttyp | F1-hybrid |
Näring | Kål är rikast på antioxidanter bland grönsaker, dvs vitaminer och och andra ämnen som skyddar mot hjärt-och kärlsjukdomar och cancer. |
KRAV-märkt | Nej |
Text på påse | Engelska |
Kort om odling | Så två frön i varje kruka med planteringsjord 4-6 veckor före utplantering. Vattna före sådd. Placera dem varmt, ca 20 grader. Håll jorden fuktig. När fröna grott, placera krukorna ljust i ca 15-18 grader. Ta bort den svagaste plantan av de två. Avhärda innan utplantering. Plantera i mullrik och lucker lerjord ge fukt och näring. Täck med fiberduk hela säsongen. |
Skriv din egen recension