basket search profile

Bokashi Daily Bin, en mindre hink för diskbänken - NYHET 2024 Tillbehör

Tillgängliga veckor
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46

Bokashi Daily är en mindre hink lämplig att ha på diskbänken. I denna kan du samla dagens matavfall innan det läggs ner i bokashihinken. Hinken är av återvunnen plast som tål maskindisk.

259,00 kr
Endast 3 i lager

Bokashi Daily är av återvunnen plast och tål maskindisk. Hinken är i en mindre storlek lämplig att ha på diskbänken. I denna kan du samla dagens matavfall innan det läggs ner i bokashihinken. Finns i färgerna grått eller svart.

Hink för organiskt avfall
Nästan allt organiskt avfall såsom frukt, grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, bröd, kaffesump, godis, ost, tepåsar kan läggas i hinken. Även klipprester, blommor, blad och småkvistar från trädgården. Hushållspapper och pappersservetter i små mängder. Undvik olja, flytande vätskor och större köttben.

När hinken är full tömmer du den i din vanliga bokashihink där matresterna fermenteras och blir till värdefull näring i din trädgård.

Hinkens mått
• Storlek 24 x 17 x 20 cm
• Volym 3,3 liter
• Daily är av återvunnen plast (Polypropylen)

Vad är Bokashi
Bokashitekniken är ett enkelt sätt att kompostera dina matrester direkt i köket. När avfallet fermenterats i hinken i 2 veckor, grävs det ner i jorden och ger en mycket bra näring till hela din trädgård. Bokashi tillför viktiga mikroorganismer till jorden.

Hur fungerar det?
Det sker ett samarbete mellan det organiska avfallet och mikroorganismerna i bokashiströet. Det organiska avfallet ger näring till mikroberna, dessa växer i antal och jäser (fermenterar), samtidigt som de förökar sig.
Matrester fermenteras istället för att ruttna – precis som när man gör syrade grönsaker.
Under processen bildas en mängd enzymer, vitaminer, aminosyror, spårämnen, växthormoner och organiska syror.
När innehållet i hinken har jäst färdigt, grävs det ner i jorden och maskar, insekter och jordbakterier tar då över och förvandlar de organiska avfallet till mull i en accelererad kompostering. Jordens mikrobiella liv ökar och det blir mer lättillgänglig näring för växterna.

Vad är Bokashi
Bokashi är det japanska ordet för “välfermenterad organisk materia”.
Bokashi är ett vetekli, ympat med naturliga effektiva mikroorganismer (EM®).
EM® består främst av mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier.
När du tillsätter bokashiströ till köksavfallet, i syrefri miljö, fermenterar/jäser mikroorganismerna det organiska materialet.

Fördelar:
Bidrar positivt till miljön genom att vi återvinner matavfallet. All energi bevaras.
Koldioxid och kväve binds i jorden istället för att släppas ut som klimatgaser.
Några veckor efter att matavfallet grävts ner, omvandlas det till näringsrik och levande jord. Användning Fermentera dina matrester i hink och omvandla till näringsrik jord.
Bokashihinkar av återvunnen plast

Mer Information
Artikelnummer H-013
Skriv din egen recension
Du recenserar:Bokashi Daily Bin, en mindre hink för diskbänken - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor