basket search profile

Madonnalilja Lilium Candidum, vit, lökar Höstlökar

En vacker och väldoftande vit lilja för såväl rabatt som snitt. Madonnaliljan är en av våra äldsta odlade lökväxter och kallades förr rätt och slätt för den vita liljan. Namnet candidum antyder att den inte bara är vit utan bländade vit. De vita doftande blommorna är 10- 20 cm stora, trattformade. Det sitter mellan 5-20 blommor på en stängel. Maddonnaliljan blir ca 120 cm hög och blommar från juni i landets södra delar. Du får 1 stor lök.
85,00 kr
Slut för säsongen
1
  • Köp 3 för 76,50 kr /styck och spara 10%
  • Köp 5 för 68,00 kr /styck och spara 20%
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
Madonnaliljan är en av våra äldsta odlade lökväxter och kallades förr rätt och slätt för den vita liljan. Namnet candidum antyder att den inte bara är vit utan bländade vit. De doftande blommorna är 10- 20 cm stora, trattformade och det sitter mellan 5-20 blommor på en stängel. Maddonnaliljan blir ca 120 cm hög och blommar från juni i landets södra delar. Plantering utomhus under höst. Madonnaliljan används som en kyskhetssymbol. Den är uppkallad efter jungfru Maria och hon avbildas ofta tillsammans med just madonnaliljor.
Mer information
Artikelnummer T-2004
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Antal: 1 lök
Storlek 20/22
Odling Plantera löken utomhus på hösten i soligt läge. Gräv en ca 15 cm djup grop (luckra upp jorden till 35 cm). Placera löken med den flata sidan neråt. Lökspetsen ska vara precis under jordytan. Se till att jorden är näringsrik och fuktig men väldränerad - gärna sandig lerjord. Tillför gärna kalk. Det är bra att täcka med löv eller granris på hösten - barfrost kan skada löken. Du behöver inte dela Madonnaliljan men du kan föröka genom att gräva upp lökarna som sitter i kanten. Plantera genast på ny växtplats. Delning är bra att göra i augusti.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 15 cm så att lökspetsen är direkt under jordytan.
Växtzon, perenner C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Härdighet zon 3-4
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Växthöjd 100-125 cm
Planthöjd ca 120 cm
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Blomning juni-juli
Latinskt namn Lilium candidum
Svårighetsgrad Mellan
Skriv din egen recension
Du recenserar:Madonnalilja Lilium Candidum, vit, lökar
Ditt omdöme
Inga frågor