basket search profile

Sättlök, gul lök Shakespeare, 250 gram - bra för höstsättning Sättlök

En av de bättre sättlökarna för höstplantering. Högavkastande, smakfulla lökar i bra storlek. Skinnet är något mörkare när de torkat. Kan lagras kortare tid. 

 

45,00 kr
Slut för säsongen
24
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

En av de bättre sättlökarna för höstplantering. Högavkastande, smakfulla lökar i bra storlek. Skinnet är något mörkare när de torkat. Kan lagras kortare tid. 

 

 

Mer Information
Artikelnummer F-519
Tillverkningsland Nederländerna
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Storlek 21/24
Ekologisk Nej
F1-hybrid Nej
Odling

Luckra och gödsla före plantering av sättlök (lika delar kompost och naturgödsel, löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Sätt tätt, ca 10 cm och gallra sedan som primörer! Sätt löken på 2-3 cm djup. Tryck till jorden och försäkra dig om att plantorna/sättlökarna står stadigt. Använd gärna värmebehandlad sättlök så minskar risken för att den går i blom om det blir för kallt. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur.

Plantavstånd Plantavstånd 10-12 cm. Radavstånd 20 cm.
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium cepa
Svårighetsgrad Mellan
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sättlök, gul lök Shakespeare, 250 gram - bra för höstsättning
Ditt omdöme
Inga frågor