basket search profile

Sättlök Crusado EKO, gul lök 250 gram Sättlök

Crusado kommer ursprungligen från Nederländerna och är en av de nyaste och tidigaste sorterna i vårt produktsortiment. Crusado producerar rund till kupolformad, gul/bronsfärgad lök med mycket starkt skal och en smal hals, vilket gör att löken snabbt torkar. Crusado är en mycket hård lök med hög avkastningspotential och lämplig för korttidslagring.

65,00 kr
Utgått för säsongen
6
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Crusado kommer ursprungligen från Nederländerna och är en av de nyaste och tidigaste sorterna i vårt produktsortiment. Crusado producerar rund till kupolformad, gul/bronsfärgad lök med mycket starkt skal och en smal hals, vilket gör att löken snabbt torkar. Crusado är en mycket hård lök med hög avkastningspotential och lämplig för korttidslagring.

Mer information
Artikelnummer F-525
Tillverkningsland Nederländerna
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Antal: 250 g (ca 40 st)
Storlek 8/21 mm
Värmebehandlad Ja
Ekologisk Ja
F1-hybrid Nej
Härdighet God
Odling Sätt löken när jorden är ett par plusgrader. Den behöver bara precis reda sig (smulas sönder i din hand). Luckra och gödsla före plantering av sättlök (lika delar kompost och naturgödsel, löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Sätt tätt, ca 10 cm och gallra sedan som primörer! Sätt löken på 2-3 cm djup. Tryck till jorden och försäkra dig om att plantorna/sättlökarna står stadigt. Använd gärna värmebehandlad sättlök så minskar risken för att den går i blom om det blir för kallt. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur.
Planteringsdjup 2-3 cm
Plantavstånd Plantavstånd 10-12 cm. Radavstånd 20 cm.
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium cepa
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sättlök Crusado EKO, gul lök 250 gram
Ditt omdöme
Inga frågor