basket search profile

Sättlök Setton, gul lök 250 gram Sättlök

Setton är en förbättrad Sturon med mer enheltig lökstorlek, högre avkastning och bättre lagringstålighet. Högkvalitativt skal och härlig smak.

 

39,00 kr
Slut för säsongen
  • Köp 3 för 35,00 kr /styck och spara 10%
  • Köp 5 för 32,00 kr /styck och spara 18%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Setton är en förbättrad Sturon med mer enheltig lökstorlek, högre avkastning och bättre lagringstålighet. Högkvalitativt skal och härlig smak. Välkommen att köpa sättlök på nätet hos Klostra.se

Mer Information
Artikelnummer F-503
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Antal: ca 125 st sättlökar
Storlek 8/21 mm i diameter
Värmebehandlad Ja
Ekologisk Nej
F1-hybrid Nej
Goda lagringsegenskaper Ja
Härdighet God
Odling Sätt löken när jorden är ett par plusgrader. Den behöver bara precis reda sig (smulas sönder i din hand). Luckra och gödsla före plantering av sättlök (lika delar kompost och naturgödsel, löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Sätt tätt, ca 10 cm och gallra sedan som primörer! Sätt löken på 2-3 cm djup. Tryck till jorden och försäkra dig om att plantorna/sättlökarna står stadigt. Använd gärna värmebehandlad sättlök så minskar risken för att den går i blom om det blir för kallt. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur.
Planteringsdjup 2-3 cm
Plantavstånd Plantavstånd 10-12 cm. Radavstånd 20 cm.
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium cepa
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sättlök Setton, gul lök 250 gram
Ditt omdöme
Inga frågor