basket search profile

Glorietta sättpotatis, EKO 1 kg, sommar - NYHET 2024 Sättpotatis

En läcker delikatesspotatis med en fyllig smakprofil och tidig mognad. Med sitt tunna skal och vackra gula kött är denna potatis perfekt för sallader, grillning och naturligtvis kokning med en smörklick. Den trivs bäst med jämn vattning för optimal utveckling. En modern sort med en lovande framtid.

63,00 kr 79,00 kr
-20%
Slut för säsongen
  • Köp 3 för 35,00 kr /styck och spara 44%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Februari - Juni

En läcker delikatesspotatis med en fyllig smakprofil och tidig mognad. Med sitt tunna skal och vackra gula kött är denna potatis perfekt för sallader, grillning och naturligtvis kokning med en smörklick. Den trivs bäst med jämn vattning för optimal utveckling. En modern sort med en lovande framtid.

 

Välkommen att köpa sättpotatis online hos Klostra.se

Mer Information
Artikelnummer A-178
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Typ Sommar
Ekologisk Ja
Blomfärg (grund) Gul
Skalfärg Gul
Köttfärg Gul
Knölform Avlång
Kokegenskap Fast
Odling Potatis gillar soligt läge och lätta och väldränerade jordar. Sätt både tidiga och sena sorter så har du egen potatis under en längre tid. Förgroning av sättpotatis ger tidigare och större skörd. Börja tre-fyra veckor före utplantering. Lägg sättpotatisarna på brickor eller i äggkartonger i ett ljust rum som helst inte är varmare än 8-15 grader. Förgroningen ger sättpotatisen möjlighet att utveckla groddar. Dessa bör bli 1-1,5 cm och knubbiga. Om du vill ha ännu bättre resultat ska du förgro på jord. Då utvecklar sättpotatisen även rötter som du sedan lossar försiktigt när du ska plantera ut. Plantera ut när jorden är 7-8 grader. Potatis gillar inte frost så om frosten hotar någon natt ska du skydda med fiberduk eller liknande. skulle blasten frysa så får du troligen ändå skörd men den kommer senare. Plantera knappt 10 cm djupt. Kupa upp jord runt plantan två gånger under sommaren för att undvika att potatisen utsätts för sol. Håll jämn fuktighet och gödsla endast sparsamt. Potatis är utsatt för många skadedjur och sjukdomar. Byt odlingsplats varje år och låt inte potatisen återkomma på samma plats förrän om tidigast fyra år. Tidiga sorter hinner du oftast skörda innan de angrips.
Antal veckor till skörd (från förgrodd knöl) 10 till 12 veckor
Skörd Tidig potatis skördar du när den är tillräckigt stor. Sen potatis skördas innan det blir kallt och den ska ha hunnit få ett hårt skal så att den tål vinterförvaring vilket händer två veckor efter att blasten vissnat ner. Skörda i soligt och torrt väder men skydda potatisen från sol.
Latinskt namn Solanum tuberosum
Planteringsdjup 5-8 cm
Plantavstånd 20-35 cm beroende av knölstorlek
Radavstånd 50-70 cm
Näring Mineraler och vitaminer.
Resistens mot bladmögel Medel
Nematodresistens Låg
Skorvresistens Låg
Resistens mot potatiskräfta Hög
Skriv din egen recension
Du recenserar:Glorietta sättpotatis, EKO 1 kg, sommar - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor