basket search profile

Casablanca sättpotatis EKO, tidig, 5 st knölar - ersätts av Marabel Sättpotatis

Casablanca är en ny tidig, fantastiskt välsmakande potatis. Den har välformade lite lätt ovala knölar och ett vackert skal. Casablanca äts som färskpotatis. Årets fritidsodlarpotatis 2017

39,00 kr
Utgått för säsongen
24
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Februari - Juni

Casablanca är en ny tidig, fantastiskt välsmakande potatis. Den har välformade lite lätt ovala knölar och ett vackert skal. Casablanca äts som färskpotatis.

”En mycket smakrik färskpotatis! Fantastisk smak, lättodlad och hög sjukdomsresistens är de egenskaper som gör att Casablanca får utmärkelsen Årets Potatis för Fritidsodlare 2017. Lätt att lyckas med både i trädgårdslandet och i köket. Casablanca har alla egenskaper för att bli en klassiker bland färskpotatisen.”

Köp din sättpotatis hos Klostra. 

Mer information
Artikelnummer A-007-5
Vikt ca 250 gram
Typ Tidig
Ekologisk Nej
Skalfärg Vit
Köttfärg Crème
Knölform Oval
Registreringsår 2009
Kokegenskap Fast
Årighet Ettårig
Odling Potatis är anspråkslös. I princip kan du slänga ut potatisen på jord och lägga halm över och du får potatis. Nedan ger vi dig råd som gör att du får en tidigare och bättre skörd. Förskräcks inte utan ta till dig det du kan, hinner och vill. Potatis gillar soligt läge och lätta och väldränerade jordar. Sätt både tidiga och sena sorter så har du egen potatis under en längre tid. Förgroning av sättpotatis ger tidigare och större skörd. Börja tre-fyra veckor före utplantering. Lägg sättpotatisarna på brickor eller i äggkartonger i ett ljust rum som helst inte är varmare än 8-15 grader. Förgroningen ger potatisen möjlighet att utveckla groddar. Dessa bör bli 1-1,5 cm och knubbiga. Om du vill ha ännu bättre resultat ska du förgro på jord. Då utvecklar sättpotatisen även rötter som du sedan lossar försiktigt när du ska plantera ut. Plantera ut när jorden är 7-8 grader. Potatis gillar inte frost så om frosten hotar någon natt ska du skydda med fiberduk eller liknande. skulle blasten frysa så får du troligen ändå skörd men den kommer senare. Plantera knappt 10 cm djupt. Kupa upp jord runt plantan två gånger under sommaren för att undvika att potatisen utsätts för sol. Håll jämn fuktighet och gödsla endast sparsamt. Potatis är utsatt för många skadedjur och sjukdomar. Byt odlingsplats varje år och låt inte potatisen återkomma på samma plats förrän om tidigast fyra år. Tidiga sorter hinner du oftast skörda innan de angrips.
Antal veckor till skörd (från förgrodd knöl) 8 veckor
Skörd Tidig potatis skördar du när den är tillräckigt stor. Sen potatis skördas innan det blir kallt och den ska ha hunnit få ett hårt skal så att den tål vinterförvaring vilket händer två veckor efter att blasten vissnat ner. Skörda i soligt och torrt väder men skydda potatisen från sol.
Latinskt namn Solanum tuberosum
Planteringsdjup 5-8 cm
Plantavstånd 20-35 cm beroende av knölstorlek
Radavstånd 50-70 cm
Näring Mineraler och vitaminer.
Resistens mot bladmögel Medel
Nematodresistens Medel
Skorvresistens Hög
Resistens mot potatiskräfta Resistent
Award of Garden Merit Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Casablanca sättpotatis EKO, tidig, 5 st knölar - ersätts av Marabel
Ditt omdöme
Inga frågor