basket search profile

Odla med Soil Blockers

Vad är Soil Blockers?

En Soil Blocker är en slags jordpress som du kan skapa kompakta jordblock med, utan att använda traditionella plastkrukor eller andra engångsmaterial. Istället pressar du bara jorden med Soil Blocker-verktyget för att skapa fasta, självbärande block som fungerar som små krukor. Detta eliminerar behovet av plast och minskar mängden avfall som genereras från traditionell krukväxtodling. Man får plats med väldigt många kuber på en liten yta.

En av de stora fördelarna med Soil Blockers är att de främjar hälsosam rotutveckling för dina växter. Genom att plantera om sin sådd och deras sköra rötter med hela jordkuben, utan att störa rotutvecklingen så kan de växa sig starka utan risken att rötterna skadas eller att sådden vissnar. Detta resulterar i en enklare omplantering med friskare och mer livskraftiga växter. Soil Blockers främjar också en mer hållbar odling genom att minska behovet av att använda plast och andra icke-förnybara material. Eftersom man inte behöver använda engångs krukor minskas miljöpåverkan.

Förutom att vara miljövänliga är Soil Blockers också mycket användarvänliga och effektiva. De är lätta att använda när man väl har fått in tekniken och ger dig möjlighet att skapa många kuber för din sådd på en liten yta, oavsett om du odlar grönsaker, blommor eller örter.

Hur använder man Soil Blockers?

Vanlig planteringsjord går bra men är det en sort som innehåller mycket torv, pinnar och större bitar så bör man sålla bort det. Man kan även blanda såjord med lite vermiculite så att jordkuberna inte blir för kompakta och för att hjälpa till med att hålla fukten i jorden.

Blöt upp jorden och knåda ordentligt till en blöt jordblandning. 
För att jordkuberna ska lättare släppa från verktyget så ska man blöta ner Soil Blockern. 
Fyll kuberna genom att pressa ner Soil Blockern i den blöta jordblandningen och skrapa av. Pressa sedan ut kuberna i ett odlingstråg eller bricka, gärna med dräneringshål.

Viktigt är att vattna sådden underifrån, annars faller kuberna isär.
De minsta jordkuberna kan vara lite ömtåliga i början men när rötterna har växt ut så hjälper det med att hålla ihop jorden. Täck gärna med plast så att jordkuberna inte torkar ut. 

När det är dags att plantera om så tar man bara hela jordkuben med plantan och sätter ut i trädgården, större planteringskärl eller i en större jordkub som man gör med Soil Blocker Mini 4
Då fäster man fast en kubinsats som är lika stor som jordkuberna från Micro 20 och får de perfekta groparna för att stoppa de små jordkuberna med plantorna, rakt ner i de större jordkuberna.
Sammanfattningsvis är Soil Blockers det perfekta verktyget för alla som strävar efter att odla på ett mer hållbart och effektivt sätt. Genom att främja hälsosam rotutveckling, minska användningen av plast och förenkla odlingsprocessen, hjälper Soil Blockers dig att skapa en grönare och mer blomstrande trädgård samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Ge dina växter den bästa starten med Soil Blockers, originalet från Ladbrooke.

 

 

 

Tillbaka