basket search profile

Tulpan (Italiensk) Clusiana Tinka, botanisk tulpan, ekologiska tulpanlökar - en av de mest perenna tulpanerna! Höstlökar

Sägs vara en av de mest perenna tulpanerna. Den är vackert röd och krämgul. Blir ca 20 cm hög och förvildar sig gärna. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar.
59,00 kr
Slut (inventeras)
17
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
Sägs vara en av de mest perenna tulpanerna. Den är vackert röd och krämgul. Blir ca 20 cm hög. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar.
Mer information
Artikelnummer T-3040
Tillverkningsland Nederländerna
Antal lökar 5 st lökar
Lökstorlek 6/7
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Ja
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Växtzon, perenner B: Härdig i hela landet på skyddat och väldränerat läge, C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Växthöjd 10-20 cm
Planthöjd 20 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från maj
Tulpangrupp Botanisk (vild) tulpan
Latinskt namn Tulipa Clusiana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan (Italiensk) Clusiana Tinka, botanisk tulpan, ekologiska tulpanlökar - en av de mest perenna tulpanerna!
Ditt omdöme
Inga frågor