basket search profile

Tulpan Professor Röntgen, papegojtulpan, tulpanlökar Tulpanlökar

En vacker och populär tulpan som går från aprikos till orange och solgula med gröna små fläckar på kalkbladen. Professor Röntgen är en sport av Salmon Parrot. Du får 7 st stora tulpanlökar.
52,00 kr
Utgått för säsongen
86
En vacker och populär tulpan som går från aprikos till orange och solgula med gröna små fläckar på kalkbladen. Professor Röntgen är en sport av Salmon Parrot. Du får 7 st stora tulpanlökar. Välkommen att köpa vårlök på nätet hos Klostra.se.
Mer information
Artikelnummer T-287
Tillverkningsland Nederländerna
Tulpangrupp Papegojtulpan
Antal: 7
Storlek 12/+
Blomfärg (grund) Orange
Ekologisk Nej
Växthöjd 40-50 cm
Planthöjd 50 cm
Blomning Från maj i landets södra delar
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd med spetsen uppåt
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Professor Röntgen, papegojtulpan, tulpanlökar
Ditt omdöme
Inga frågor