basket search profile

Vitlök Havel 55+ obetad - passar kallare klimat - NYHET 2024 Vitlök

Havel är en sort som förenar både smak och estetik på ett imponerande sätt. Lökarna är generöst stora och under gynnsamma förhållanden kan de växa till imponerande storlek. Deras yttre är krämigt vitt med subtila lila strimmor. Även om lökklyftorna är få per lök, vanligtvis 6-8 stycken, är de betydligt större. 

55,00 kr
Slut (inventeras)
6
  • Köp 3 för 49,00 kr /styck och spara 11%
Beställningsbara: Juli - Mars
Leverans: September - Mars

Havel är en sort som förenar både smak och estetik på ett imponerande sätt. Lökarna är generöst stora och under gynnsamma förhållanden kan de växa till imponerande storlek. Deras yttre är krämigt vitt med subtila lila strimmor. Även om lökklyftorna är få per lök, vanligtvis 6-8 stycken, är de betydligt större. Plantorna är kraftfulla och stabila, med ett starkt rotsystem och kraftig tillväxt av blasten. Havel är resultatet av en korsning mellan ryska och centraleuropeiska vitlökssorter, vilket gör den till en pålitlig sort som tål kyla och ger samtidigt imponerande stora lökar.

Som hardneck är mittstjälken något mer förvedad än softneck-sorter. Detta är en fördel då man skördar vitlöken som färsk. Ofta har hard-becksorterna bättre förmåga att klara kalla vintrar. Obetat utsäde innebär att den har inte gått igenom alla efterbehadlingar som en konventionellt odlad och kan därför vara godkänd för ekologisk odling.

Mer Information
Artikelnummer F-306
Tillverkningsland Tjeckien
Antal: 1 hel vitlök
Storlek 55+
Klyftor per lök (ca) 6-8
Virustestad Ja
Odling Plantera vitlöken relativt sent på hösten när jorden är runt 10 grader och fyra till sex (4-6) veckort innan tjälen går i jorden. Får du ändå tidiga gröna skott så skydda dem med höstlöv och/eller fiberduk. Kommer kylan tidigt kan du fördröja tjälen också med löv och/eller fibeduk över odlingen. Vitlök vill ha näringsrik och fuktig jord. Sätt sättlöken på ca 5 cm djup med ett plantavstånd på ca 10 cm och radavstånd på 20 cm. Eller sätt löken lite tätare och skörda som primörer. Du kan också stoppa ner sättlöken bland andra växter så hjälper den färdiga vitlöken till med att hålla skadedjur borta. Du kan börja skörda tidigt på sommaren som små primörer utan klyftor eller så väntar du till sensommaren. Du skördar genom att ta upp hela plantan inklusive blast. Häng upp för att torka. Du kan också odla vitlöksblast inomhus i kruka. Den har en mild och härlig vitlökssmak. Stoppa ner två klyftor i en kruka och skörda så länge den skjuter blast.
Ekologisk Nej
Hardneck vs Softneck Hardneck
Flätbar Nej
Sannolikhet för halslök Mellan
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd.
Skördeklar Medeltidig
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm. Radavstånd 20 cm.
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium Sativum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vitlök Havel 55+ obetad - passar kallare klimat - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor