basket search profile

Vitlök Précosem EKO 50+ - mycket tidig - NYHET 2024 Vitlök

Vitlök Précosem är en mycket tidig sort. Precis som Primor får den även en utsökt blomställning (garlic scapes) cirka en månad innan själva löken blir mogen för skörd. Med sin milda smak passar den bra som färsk primör som ger dig en tidig start på skördesäsongen av vitlök. Den lilaflammande vitlöken utvecklar  8-14 klyftor och ger en god avkastning. Har sitt ursprung från Mellanöstern.  Certifierat och virustextat utsäde.

 

34,30 kr 49,00 kr
-30%
Slut (inventeras)
Beställningsbara: Juli - Mars
Leverans: September - Mars

Vitlök Précosem är en mycket tidig sort. Precis som Primor får den även en utsökt blomställning (garlic scapes) cirka en månad innan själva löken blir mogen för skörd. Med sin milda smark passar den bra som färsk primör som ger dig en tidig start på skördesäsongen av vitlök. Den lilaflammande vitlöken utvecklar  8-14 klyftor och ger en god avkastning. Har sitt ursprung från Mellanöstern.  Certifierat och virustextat utsäde.

 

Mer information
Artikelnummer F-219
Tillverkningsland Frankrike
Antal: 2 vitlökar
Storlek 50+
Klyftor per lök (ca) 8-14
Virustestad Ja
Odling Plantera vitlöken relativt sent på hösten när jorden är runt 10 grader och fyra till sex (4-6) veckort innan tjälen går i jorden. Får du ändå tidiga gröna skott så skydda dem med höstlöv och/eller fiberduk. Kommer kylan tidigt kan du fördröja tjälen också med löv och/eller fibeduk över odlingen. Vitlök vill ha näringsrik och fuktig jord. Sätt sättlöken på ca 5 cm djup med ett plantavstånd på ca 10 cm och radavstånd på 20 cm. Eller sätt löken lite tätare och skörda som primörer. Du kan också stoppa ner sättlöken bland andra växter så hjälper den färdiga vitlöken till med att hålla skadedjur borta. Du kan börja skörda tidigt på sommaren som små primörer utan klyftor eller så väntar du till sensommaren. Du skördar genom att ta upp hela plantan inklusive blast. Häng upp för att torka. Du kan också odla vitlöksblast inomhus i kruka. Den har en mild och härlig vitlökssmak. Stoppa ner två klyftor i en kruka och skörda så länge den skjuter blast.
Ekologisk Ja
Hardneck vs Softneck Hardneck
Flätbar Nej
Sannolikhet för halslök Mellan
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd.
Skördeklar Tidig
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm. Radavstånd 20 cm.
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium Sativum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vitlök Précosem EKO 50+ - mycket tidig - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor