basket search profile

Eco Grow

Blomkål Neckarperle KRAV, fröer Grönsaksfröer

Blomkål Neckarperle är en tidig och tålig sort som passar i nordiskt klimat. Har välformade vita huvuden med fin struktur. God att ugnsrosta, äta rå eller i gratäng. 

 

49,00 kr
Slut för säsongen

Blomkål Neckarperle är en tidig och tålig sort som passar i nordiskt klimat. Har välformade vita huvuden med fin struktur. God att ugnsrosta, äta rå eller i gratäng.  Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-275
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Eco Grow
Fröportion 25 frön
Sådd

Så fröna på 1 cm djup i såjord, vattna och placera i ett läge på ca 20-22 °C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Dock inte kallare än 14 °C då risken för stocklöpning ökar. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i näringsrik jord. En lätt frostnatt tål de flesta kålsorterna. Skörda huvudena innan de börjar spricka upp. Tål några graders frost. Glöm inte att även skörda de goda bladen av blomkålen!

 

Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 4-7 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 40 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling

I den bästa av världar så vill kål gärna växa i en jord där baljväxter vuxit året före. Då är jorden näringsrik. Bearbeta jorden före sådd med näringsrik jord och luckra den. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt. I solen kan blomkålshuvudena gulna. Skugga dem genom att vika upp ett av bladen över huvudet.

Skörd Skörda huvudena innan de börjar spricka. Redan i juli brukar man kunna skörda de första. De kan, liksom andra kålfrukter läggas in i ättika eller mjölksyras med exempelvis pepparrot, chili, lök mm.
Skörd Juli
Näring Kål är rikast på antioxidanter bland grönsaker, dvs vitaminer och och andra ämnen som skyddar mot hjärt-och kärlsjukdomar och cancer.
Svårighetsgrad Mellan
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blomkål Neckarperle KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor