Bokashi 16 liter hinkset (2 hinkar) - FRI FRAKT Tillbehör
Tillgängliga utleveransveckor
- Vecka 33, 2022
- Vecka 34, 2022
- Vecka 35, 2022
- Vecka 36, 2022
- Vecka 37, 2022
- Vecka 38, 2022
- Vecka 39, 2022
- Vecka 40, 2022
- Vecka 41, 2022
- Vecka 42, 2022
- Vecka 43, 2022
- Vecka 44, 2022
- Vecka 45, 2022
- Vecka 46, 2022
- Vecka 47, 2022
- Vecka 48, 2022
- Vecka 49, 2022
- Vecka 50, 2022
- Vecka 51, 2022
- Vecka 52, 2022
- Vecka 01, 2023
- Vecka 02, 2023
- Vecka 03, 2023
- Vecka 04, 2023
- Vecka 05, 2023
- Vecka 06, 2023
OBS. Bokashiströ köpes separat. Finns i påsen om 1 kg eller 2 kg.
Bokashitekniken är ett enkelt sätt att kompostera dina matrester direkt i köket. Utan dålig lukt. Efter att avfallet fermenterats i hinken, grävs det ner i jorden och ger näring till hela din trädgård. Din insats bidrar positivt till miljön genom att öka mikrolivet i jorden och minska utsläpp av klimatgaser.
OBS. Bokashiströ köpes separat. Finns i påsen om 1 kg eller 2 kg.
Bokashitekniken är ett enkelt sätt att kompostera dina matrester direkt i köket. Utan dålig lukt. Efter att avfallet fermenterats i hinken, grävs det ner i jorden och ger näring till hela din trädgård. Din insats bidrar positivt till miljön genom att öka mikrolivet i jorden och minska utsläpp av klimatgaser.
Hur fungerar det?
- Det sker ett samarbete mellan matavfallet och mikroorganismerna i bokashiströet:
matavfallet ger näring till mikroberna, dessa växer i antal och jäser samtidigt som de förökar sig. - Matrester fermenteras istället för att ruttna – precis som när man syrar grönsaker.
- Under processen bildas en mängd enzymer, vitaminer, aminosyror, spårämnen, växthormoner och organiska syror.
- När hinken jäst färdigt och innehållet grävs ner i jorden tar maskar, insekter och jordbakterier över och förvandlar matavfallet till mull i en accelererad kompostering. Jordens mikrobiella liv ökar och det blir mer näring som är lättillgänglig för växterna.
Vad kan läggas i hinken?
Nästan allt organiskt avfall; såsom frukt, grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, bröd, kaffesump, godis, ost, tepåsar. Även klipprester, blommor, blad och småkvistar från trädgården. Hushållspapper och pappersservetter i små mängder. Undvik olja, flytande vätskor och större köttben.
Lakvatten eller ’Bokashivätska’
Vätskan som tappas av under fermenteringsprocessen i hinken är en värdefull koncentrerad näring. Den är dock alldeles för sur och stark för att användas direkt.
- Dosering: Späd 1:100 till köksträdgården och vanliga krukväxter, dvs 1dl lakvatten till 10L vatten. Späd 1:1000 för känsliga växter och småplantor. Använd vätskan så snart som möjligt. Tips: förvara i PET flaska i frysen.
Artikelnummer | H-500 |
---|