basket search profile

Elitplantstationen

Daggkaprifol Silver E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

En unik bladväxt med silveraktigt blågröna runda blad. Krypande om den ej får stöd. Odlas som låg buske eller med stöd av vägg eller spaljé. Blommar i juni med små gula blommor som saknar doft. Orangegula bär på hösten. Ovala eller omvänt äggrunda blad med vaxartade silveraktigt blågröna parblad som ofta är skålformigt ihopväxta. Ursprung: Utvald av Rune Bengtsson, SLU/Alnarp
105,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni
En unik bladväxt med silveraktigt blågröna runda blad. Nytillskott i sortimentet. Krypande om den ej får stöd, främst bladväxt. Lösbyggt växtsätt. Även som buske. Odlas som låg buske eller med stöd av vägg eller spaljé. Blommar i juni med små gula blommor som saknar doft. Orangegula bär på hösten. Ovala eller omvänt äggrunda blad med vaxartade silveraktigt blågröna parblad som ofta är skålformigt ihopväxta Ursprung: Utvald av Rune Bengtsson, SLU/Alnarp
Mer Information
Artikelnummer E-993
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn Lonicera reticulata 'Silver'
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 4
Växthöjd 250 - 300 cm
Odlingsläge Sol, Skugga, Halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Sol-halvskugga i väldränerade ej för torra jordar. Användning: Spaljé, pergola, tillsammans med buskar och barrväxter.
Blomning juni
Föryngring Beskärning: Vid behov tidig vår, ev. glesning eller föryngring.
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Daggkaprifol Silver E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor