basket search profile

Plants of Distinction

Luktärt Chocolate Flake, sommarblommor - NYHET 2024 Blomfröer

Luktärt Chocolate Flake är en unik sort med delikat doft och vackert formade blommor i plommon, vinrött och lila. Namnet antyder att blommorna ser ut som att de blivit pudrade med kakao. 

 

 

69,00 kr
Slut för säsongen
81

Luktärt Chocolate Flake är en unik sort med delikat doft och vackert formade blommor i plommon, vinrött och lila. Namnet antyder att blommorna ser ut som att de blivit pudrade med kakao. 

 

Välkommen att köpa fröer till luktärt hos Klostra.se. 

Mer Information
Artikelnummer WN-6638
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Rosa
Fröportion 15
Växthöjd 175 - 200 cm
Latinskt namn Lathyrus odoratus
Engelskt namn Sweet Pea
Sådd Förkultivera luktärter inomhus i såjord vid 18-20 grader i april-maj. Ställ ljust och svalt när fröerna grott. Luktärter har känsliga rötter - hantera varsamt vid omskolning. Plantera ut efter avhärdning och efter sista nattfrosten. Toppa luktärtsplantor vid 7-10 cm för mer grenade plantor. Luktärt kan sås direkt på friland när är jorden blivit uppvärmd Så gärna luktärter i djupa behållare, ex toalettpappersrullar - det gillar luktärtans rötter. Sätt plantjord längst ner och såjord överst. Vissa väljer att blötlägga luktärtans fröer i 24 h före sådd. 
sådjup 2 cm
Groningstemperatur 14-18 grader
Årighet Annuell
Plantavstånd 20 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Luktärter tycker om värme och föredrar en solig och vindskyddad växtplats. Den kan bli fin även i halvskugga men blommar då lite mindre. De höga luktärterna föredrar djupt grävd jord.Odla i näringsrik jord och toppa plantorna om du vill ha mer grenade plantor.Rensa bort överblommat för längre blomning.
Svårighetsgrad Mellan
Blomning juni, juli, augusti, september
Bra snittblomma Ja
Doftande Ja
Text på påse Engelska
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Luktärt Chocolate Flake, sommarblommor - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor