basket search profile

Eco Grow

Asiatisk Bladmix Mesclun KRAV, fröer Grönsaksfröer

Asiatisk Bladmix Mesclun Mix är en smakrik blandning av asiatiska bladgrönsaker som kan odlas som 'baby leaf'. Har en fin och kryddig smak och nnehåller bland annat pak choi, salladssenap, majrova, mangold och kinakål. 

55,00 kr
Slut (inventeras)
1

Asiatisk Bladmix Mesclun Mix är en smakrik blandning av asiatiska bladgrönsaker som kan odlas som 'baby leaf'. Har en fin och kryddig smak och innehåller bland annat pak choi, salladssenap, majrova, mangold och kinakål. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-130
Varumärke Eco Grow
Fröportion 100 frön
Sådd

Kan sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Om du sår i omgångar har du tillgång till sallad hela säsongen. Gallringsskördas tills de är ca 20 cm för att få täta huvuden. Späda blad används som baby leaf. Sallatsfrö gror inte så bra om det är för varmt så håll sommarsådden skuggad och väl vattnad. Kan även krukodlas.

 

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 7-14 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm. Gallringsskörda till 20 cm för tätare huvuden.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig och inte blöt.
Skörd Skördas i alla stadier, klipp eller skår av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Skördeklar Tidig
Skörd Juni
Höstsådd Skydda med fiberduk på hösten för lång skördeperiod.
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Asiatisk Bladmix Mesclun KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor