basket search profile

Eco Grow

Druvgurka Cornichon de Paris KRAV, fröer Grönsaksfröer

Druvgurka Cornichon de Paris är en snabbväxande småfruktigt sort som är kort och kompakt med god smak och fint fruktkött. Passar utmärkt att lägga in som cornichons när det är ca 5 cm. 

 

 

 

49,00 kr
Slut (inventeras)
2

Druvgurka Cornichon de Paris är en snabbväxande småfruktigt sort som är kort och kompakt med god smak och fint fruktkött. Passar utmärkt att lägga in som cornichons när det är ca 5 cm. Ranklängd 1.2 m. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-281
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Latinskt namn Cucumis sativus
Fröportion 5 fröer
Sådd

Så fröna på 1 cm djup i såjord, vattna och placera i ett läge på ca 22-25°C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 20 °C med mycket ljus. Var försiktig med vattning så plantan inte får rothalsröta. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. 

 

 

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 20 cm
Odlingsläge Sol
Odling

Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Dvs. första dagen får plantorna stå ute ett par timmar, nästa dag några timmar längre, sedan hela dagen. Efter en vecka kan de planteras ut i ett varmt och skyddat läge. Använd näringsrik och porös jord. Plantera varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Plantera gärna på en hög bädd, gurkan älskar värme. Om du planterar den i en kruka, använda en stor, djup kruka pga gurkan har känsliga rötter. Täck gärna med fiberduk den första perioden. Gurka vill ha rikligt med vatten och gödsel hela sommaren. Placering i ett varmt växthus eller vid ett lugnt läge mot en vägg. Använd en spaljé eller något som plantan kan klättra på. I växthuset binds plantan upp och toppas. Om du inte vill toppa så bind och låt hänga. Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön.

 

Skörd Skörda efterhand när de nått önskad storlek. Låt dem inte växa sig för stora då blir skalet tjockt och kärnhuset blir storvuxet.
Skördeklar Medeltidig
Skörd Juli
Växthöjd 100-125 cm
Skördemängd Riklig
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Plantvård och plantering Plantera ut efter sista frost. Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Druvgurka Cornichon de Paris KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor