basket search profile

Eco Grow

Kruspersilja Triple Moss Curled 2 KRAV, fröer Grönsaksfröer

Kruspersilja Triple Moss Curled 2 är en persilja med mörkgröna, krusade blad. Mycket aromatisk och passar såväl för färskkonsumtion som infrysning. 

45,00 kr
Slut (inventeras)

Kruspersilja Triple Moss Curled 2 är en persilja med mörkgröna, krusade blad. Mycket aromatisk och passar såväl för färskkonsumtion som infrysning. Den krusbladiga persiljan kom till Sverige på 1700-talet. Den är oerhört rik på A-vitaminer och mineraler Kan både odlas på friland och i kruka. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-192
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Fröportion 250 fröer
Sådd

Blötlägg fröerna ett dygn före sådd. Sås direkt på friland när jorden reder sig eller tidig höst. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Övervintrade plantor ger fin vårskörd.

Kan även förkultiveras inomhus i mars-april. Vattna och placera i ett läge på ca 20-25 °C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Utplanteras efter avhärdning i maj-juni. Skördas efterhand under hela sommaren. Går i blom andra året och bör därför sås årligen för god tillgång.

Det kan ta lång tid för persilja att tro, så ha tålamod!

 

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 15-30 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd ca 5-10 cm
Odlingsläge Sol
Odling

För att lyckas med persilja, ge den lucker, näringsrik och fuktig jord. Håll jorden fuktig och gödselvattna hela sommaren. Marktäck om det behövs. Täck med fiberduk så håller du skadeinsekter borta.

 

 

Skörd Persilja skördas i omgångar ända in på hösten. Godast är persilja färsk.
Skörd Maj
Höstsådd Kan sås riktigt sent på hösten. Om du sår vid midsommar kan du skörda plantor tidigt nästa år innan de går i blom.
Växthöjd 20-30 cm
Skördemängd riklig
Näring Rik på A-vitamin och mineraler.
Svårighetsgrad Mellan
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kruspersilja Triple Moss Curled 2 KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor