basket search profile

Plants of Distinction

Majs Earlibird, fröer - NYHET 2024 Grönsaksfröer

En av de allra tidigaste av supersöt majs. Söt och delikat smak. 

 

65,00 kr
Slut (inventeras)
1

En av de allra tidigaste av supersöt majs. Söt och delikat smak. Majsen växer bäst om den får växa i grupp snarare än i långa rader. En nyplockad kokt eller grillad majskolv med lite smör, salt och peppar på passar fint på grillmiddagen! Välkommen att handla dina fröer onlline hos Klostra

Mer Information
Artikelnummer WW-1401
Tillverkningsland Storbritannien
Varumärke Plants of Distinction
Latinskt namn Zea mays
Engelskt namn Sweet corn
Fröportion 40
Sådd Så inomhus 4-6 veckor innan utplantering. 25 grader för groning, sedan svalare. I södra Sverige samt varma lägen i mellersta Sverige kan du så tidig majs direkt på friland. Jordtemperaturen minst 15°C. Täck med fiberduk före och under groningen för att höja temperaturen några grader.
Så f.r.o.m Mars
Groningstemperatur 25 grader
sådjup 3-5 cm
Plantavstånd plantavstånd 20-30 cm
Odlingsläge Sol
Odling Majs är frostkänslig, så plantera inte ut förrän frostrisken är över och jorden blivit uppvärmd. Odlas bäst i grupper för att underlätta pollineringen. Utvecklas bäst på varmt, skyddat läge. Ge rikligt med gödning och vatten. Majs kräver värme och trivs tillsammans med bönor, ärter, potatis, gurkväxter, solros och dill, men inte med salladskål och tomater. Majsen har hanblommorna i toppen som en vippa, medan honblommorna sitter i rader på en kolv i bladvecken intill stammen. Plantera fler plantor i en fyrkant för bästa pollinering. Vid dålig pollinering saknas en del korn på kolven och spetsen är helt outvecklad. Håll ogräsfritt tills plantan nått 30 cm. Men hacka grunt - majs har mycket rötter nära ytan. Vattna vid torka och ta helst bort sidoskotten nertill på plantan. De tar en del kraft och försenar och försämrar skörden.
Skörd Skörda när silktrådarna vissnat helt och kolvarna har blivit tjocka och trubbiga och fröna fått en svagt gul färg. Prova att trycka med en nagel på ett korn - den är skördeklar om lite vit, trögflytande, saft kommer fram.
Skördeklar Medeltidig
Skörd Augusti
Växthöjd 125-150 cm
Svårighetsgrad Mellan
KRAV-märkt Nej
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Plantvård och plantering Plantera ut efter sista frost när jorden är uppvärmd (majs är frostkänslig). Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Majs Earlibird, fröer - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor