basket search profile

Eco Grow

Myskpumpa Butternut Waltham KRAV, fröer Grönsaksfröer

Myskpumpa Waltham Butternut är mycket uppskattad kulturarvssort från 1944 som ger päronformade frukter på ca 2 kg med ett delikat orange fruktkött.

49,00 kr
Slut (inventeras)

Myskpumpa Waltham Butternut är mycket uppskattad kulturarvssort från 1944 som ger päronformade frukter på ca 2 kg med ett delikat orange fruktkött. Passar utmärkt till desserter, soppar, ugnsbakning eller pajer. Även blommorna är ätliga. Ranklängd 2 m. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-183
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Latinskt namn cucurbita moschata
Fröportion 6 fröer
Sådd

Så fröna på 2 cm djup i såjord, vattna och placera i ett varmt läge på ca 20-24 °C, täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placera i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Var försiktig med vattning så plantan inte får rothalsröta. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i uppvärmd jord, gödlsa rikligt. Fröna kan även direktsås på växtplatsen när jorden är ca 15 °C.

 

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 10-20 dgr
sådjup 2 cm
Plantavstånd ca 1 m
Odlingsläge Sol
Odling

Om du odlar i växthus är det viktigt att du ser till att blommorna blir pollinerade. Trivs på varm, lugn och solig plats i mullrik, välgödslad och väldränerad jord. Vattna rikligt.

 

 

Skörd Låt pumpan sitta kvar på plantan så länge som möjligt innan frosten kommer. Lagras 2-4 månader.
Skördeklar Sen
Skörd September
Frukt/bärstorlek 2 kg
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Kort om odling Förkultivera i planteringsjord april-maj. Täck sådden med klar plast med lufthål. Håll ca 25 grader tills fröna gror, därefter ca 20 grader. Avhärda och plantera ut efter sista nattfrost. Kan även sås på friland när jorden är +15 grader. Vattna jorden före och håll fuktig tills fröna grott. Trivs på varm, lugn och solig plats i mullrik, välgödslad och väldränerad jord. Vattna rikligt.
Plantvård och plantering Plantera ut efter sista frost. Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Myskpumpa Butternut Waltham KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor