basket search profile

Klotlök, Allium Sphaerocephalon, alliumlökar Höstlökar

Mörkt purpurfärgade "trumpinnar" på en upprätt stjälk omgiven av smala, mörkgröna blad. Vacker även som snitt och älskad av fjärilar. Plantera ett hav av dessa tillsammans med ett vackert gräs. Du får 10 alliumlökar 5+. Har den prestigefyllda utmärkelsen Award of Garden Merit som Royal Horticultural Society ger till speciellt odlingsvärda växter.
39,00 kr
Slut för säsongen
1
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
Mörkt purpurfärgade "trumpinnar" på en upprätt stjälk omgiven av smala, mörkgröna blad. Vacker även som snitt och älskad av fjärilar. Plantera ett hav av dessa tillsammans med ett vackert gräs. Du får 10 alliumlökar 5+.
Mer information
Artikelnummer T-420
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Vinröd (purpur)
Antal lökar 10
Lökstorlek 5+
Odling Plantera dina alliumlökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara näringsrik men mullrik och väldränerad. Om jorden är tung och lerhaltig kan du blanda upp den med sand och/eller kompost. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna alliums bladverk när det vissnar. Det är viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår. Sätt mindre lökar på ca 5 cm djup och större ända ner till 15-20 cm. Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera lökarna mellan låga perenner så ger de liv och skapar höjd åt rabatten, där de blommar före de flesta.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 10 cm
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Sannolikhet för återblomning Hög
Planthöjd 60 cm
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Blomning juli
Rådjurssäker Ja, oftast
Latinskt namn allium
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Klotlök, Allium Sphaerocephalon, alliumlökar
Ditt omdöme
Inga frågor