basket search profile

Korallpil vinterglöd E, elitplanta Trädplantor (Ø 8 cm)

Stort härdigt och snabbväxande träd med smalkronig till smal pyramidal krona. Första åren är kronan mer tät och pyramidal för att senare bre ut till mer kupolformigt. Starka färger på årsskotten som skiftar i gulorange-gulrött med ett silvrigt och skirt bladverk. De färgade grenarna får sin största prakt på hösten och vintern när bladen fallit till marken och snön lägger sig.Passar för större trädgårdar, vattennära tomter. Kan planteras solitär eller i grupp. Sortäkta

149,00 kr
Utgått för säsongen
20
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Stort härdigt och snabbväxande träd med smalkronig till smal pyramidal krona. Första åren är kronan mer tät och pyramidal för att senare bre ut till mer kupolformigt. Starka färger på årsskotten som skiftar i gulorange-gulrött med ett silvrigt och skirt bladverk. De färgade grenarna får sin största prakt på hösten och vintern när bladen fallit till marken och snön lägger sig.Passar för större trädgårdar, vattennära tomter. Kan planteras solitär eller i grupp. Sortäkta.

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen.

 

 

 


Mer information
Artikelnummer E-811
Tillverkare Elitplantstationen
Latinskt namn Salix alba v. chermesina
Krukstorlek 8 cm
Växtzon Zon 5
Svårighetsgrad Enkel
Växthöjd 10-20 cm, 15-17 meter, 17-19 meter, 20 meter +
Odlingsläge Sol/halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling

Innan plantering ställ krukan att dra vatten någon timme för planteringen så att rötterna får rejält med vatten. Gräv en grop 10-20cm djupare än trädets planteringsdjup, då nya adventivrötter utvecklas. Fyll botten på gropen med lite grästovor eller planteringsjord av god kvalitet gärna om innehåller lite lera. Ställ sedan ner trädet och fyll på med jord till hälften så att trädet står stabilt, trampa till jorden. Fyll på med mer jord när vattnet försvunnit. Vattna rejält så att jorden får kontakt med rötterna. Fyll på med mer jord när vattnet försvunnit. Förbered jorden runt gropen så att vatten inte rinner från när man vattnar men se även till att det inte blir en ansamling av vatten dit allt regnvatten drar sig. Stötta eventuellt med en rejäl pinne eller käpp. Om man behöver binda runt trädet använd elastiska band så att inte stammen stryps av när trädet växer.

Utvecklas bäst i näringsrik, frisk till fuktig jord. Håll borta gräsmatta och ogräs på ca 1 m från stammen. För att hindra uttorkning täck jorden runt trädet med gräsklipp eller annat växtmaterial. Första säsongen behöver trädet vattnas rejält men sällan. Vattnet ska tränga ner i planteringsgropen. En tumregel är att trädets rotstystem sträcker sig lika lång ut åt sidorna som kronan sträcker sig. Från början behöver inte trädet näring men när man ser att den börjar ta fart i tillväxten kan man gödsla mellan maj till början av juli.

Naturlika planteringar Nej
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Korallpil vinterglöd E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor