basket search profile

Hällnäs Htg

Lavendel Hidcote Blue, lavendelplantor - STORPACK 10 Plantor (Ø 6 cm)

Perfekt i köksträdgården, på balkongen eller altanen placerad nära relaxdelen. Används främst för sin väldoft, men är även mycket värdefull till rabatt, kant, häck och stenparti. Silvergrått bladverk och blåvioletta blommor med en underbar doft.
252,00 kr 420,00 kr
-40%
Slut (inventeras)
15
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Lavendel är starkt förknippad med den franska landsbygden och kallas ibland även "själen i Provence". Används främst för sin väldoft, men är även mycket värdefull till rabatt, kant, häck och stenparti. Silvergrått bladverk och blåvioletta blommor med en underbar doft. Perfekt i köksträdgården, på balkongen eller altanen placerad nära relaxdelen. Vacker och oförglömlig på middagsbordet.
Mer Information
Artikelnummer D-453-v
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Hällnäs Htg
Antal frö/kruka stickling
Krukstorlek 6 cm
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Plantvård och plantering Utplanteras när frostrisken är över. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut din lavendel direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera lavendeln i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Soligt och varmt läge i odlingsbänk på friland eller i stor kruka eller balkonglåda på balkongen
Odling Den vill växa på en varm, solig och väldränerad plats.
Skörd Man plockar blommorna när de just ska slå ut och torkar dem. Man kan ta sticklingar från den på våren eller i slutet av sommaren. En kraftig beskärning varje vår behövs för att den inte ska bli risig. Används för sin väldoft i doftpåsar och potpurrier. En kraftig beskärning varje vår behövs för att den inte ska bli risig.
Latinskt namn lavandula angustifolia
Skörd Juli
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Lavendel Hidcote Blue, lavendelplantor - STORPACK 10
Ditt omdöme
Inga frågor