basket search profile

Neapellök Allium Neapolitanum, alliumlökar Höstlökar

Öppna kluster av rent vita blommor från juni ger en mjuk känsla i trädgården. En favorit hos bin. Den blir ca 35 cm hög. Du får 10 st alliumlökar. Anses mindre attraktiv för rådjur, hare, kanin och sork. Är inte att betrakta som vinterhärdig i Sverige.
45,00 kr
Slut för säsongen
2
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
Öppna kluster av rent vita blommor från juni ger en mjuk känsla i trädgården. En favorit hos bin. Den blir ca 35 cm hög. Du får 10 st alliumlökar. Anses mindre attraktiv för rådjur, hare, kanin och sork.
Mer information
Artikelnummer T-404
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Antal: 10 lökar
Storlek 4+
Odling Plantera dina alliumlökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara näringsrik men mullrik och väldränerad. Om jorden är tung och lerhaltig kan du blanda upp den med sand och/eller kompost. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna alliums bladverk när det vissnar. Det är viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår. Sätt mindre lökar på ca 5 cm djup och större ända ner till 15-20 cm. Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera lökarna mellan låga perenner så ger de liv och skapar höjd åt rabatten, där de blommar före de flesta.
Ekologisk Nej
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Växthöjd 30-40 cm
Planthöjd 35 cm
Odlingsläge Sol
Blomning juni
Rådjurssäker Ja, oftast
Latinskt namn allium neapolitanum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Neapellök Allium Neapolitanum, alliumlökar
Ditt omdöme
Inga frågor