basket search profile

Pepparrot (sättrot) - odla din egen Matknöl

Tillgängliga veckor
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51

Pepparroten är en välkänd och distinkt krydda i det svenska köket. Den är perenn och blir ca 80 cm hög med långa blad som bildar en rosett. Blommar med vita blommor. Roten är rik på C-vitamin. Sättroten är 10-15 cm lång. 


OBS. Upp till 10 rötter kan skickas enskilt med vanligt brev. 

35,00 kr
Endast 8 i lager
  • Köp 3 för 33,00 kr /styck och spara 6%
  • Köp 5 för 29,00 kr /styck och spara 17%
Beställningsbara: Mars - Juni
Leverans: April - Juni

Pepparroten är en välkänd och distinkt krydda i det svenska köket. Den är perenn och blir ca 80 cm hög med långa blad som bildar en rosett. Blommar med vita blommor. Roten är rik på C-vitamin. Den är spridningsbenägen - plantera den på ett sätt så att den inte stör andra växter och inte kan sprida sig mer än du vill. Sättroten är 10-15 cm lång. 

OBS. Upp till 10 rötter kan skickas enskilt med vanligt  brev. 

Mer Information
Artikelnummer F-110
Tillverkningsland Sverige
Smak pepprig
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Odling

Soligt i fuktig, näringsrik jord. Sprider sig lätt - välj växtplats med omsorg. Om du vill flytta - se till att få med alla rotbitar. Föröka genom att dela av en bit av roten. Du kan också odla den i ett större kärl. Den är spridningsbenägen - plantera den på ett sätt så att den inte stör andra växter och inte kan sprida sig mer än du villl. 

Plantera roten vertikalt med övre delen 3-4 cm under jord. Sätt ett stop i form av en träplanka i botten av gropen så blir roten kraftigare och kortare. Kupa jord vid behov. 

Pepparroten är perenn men många anser att den blir godare om du planterar nya varje år. Du kan ta ditt eget utsäde genom att gräva upp en rot på hösten och förvara mörkt och svalt. 

 

 

 

Skörd Nyplanterad rot kan skörds från november. Annars skörda rötter under hela säsongen efter tillväxt. Gräv upp en rotbit som är några centimeter i diameter. Förvaras mörkt. Skala och riv den alldeles innan användning. Styrkan klingar av snabbt. Pepparrot är bäst som färsk. Men har du tjäle en längre period kan du skörda hela rötter på hösten och förvara dem i sand på ett mörkt ställe. Bladen kan ätas torkade eller färska.
Latinskt namn Armoracia rusticana
Engelskt namn Horseradish
Planthöjd 80 cm
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Pepparrot (sättrot) - odla din egen
Ditt omdöme
Inga frågor