basket search profile

Pion Claire de Lune, pionrötter Pioner

En pion i en vacker gul nyans som kommer från svavelpionen som är en av föräldrarna. Nästan genomskinliga kronblad. Mild och söt doft. Rik och lång blomning. Starkväxande med ett snyggt och friskt bladverk. 

199,00 kr
Slut för säsongen
26

En pion i en vacker gul nyans som kommer från svavelpionen som är en av föräldrarna. Nästan genomskinliga kronblad. Mild och söt doft. Rik och lång blomning. Starkväxande med ett snyggt och friskt bladverk. 

Mer Information
Artikelnummer Z-890
Tillverkningsland Nederländerna
Per påse 1 st knöl
Blomfärg (grund) Gul
Latinskt namn paeonia x hybrida
Engelskt namn paeonia
Storlek 3/5 ögon (tillväxtpunkter). "Ögonen" är mycket små när roten precis skördats och kan vara svåra att se med blotta ögat. Odlaren kontrollerar kvaliteten vid skörd med speciell utrustning. 
Årighet Perenn
Växthöjd 50-75 cm
Plantavstånd ca 1 meter - beroende på storlek
Odlingsläge Sol/halvskugga
Blomtyp Enkelblommande
Odling Plantera dina pionrötter mellan mars-maj eller mellan slutet på augusti och oktober. Pionrötter / pionknölar trivs bäst i en mullrik, lerhaltig, djup och väldränerad jord. Plantera i full sol till halvskugga där halvskugga ger en längre blomning och vackrare blommor. Gräv 50 cm djupa och vida bäddar. Plantera grunt, knopparna (ögonen) ska ligga endast 3-5 cm under jordytan. Om du planterar djupare kommer pionen inte att blomma. Vattna men gödsla inte. Sätt pionerna med cirka 80 – 100 cm om du ska plantera i grupp. Öka avståndet om du ska plantera perenner mellan pionerna. Bind upp höga pioner med tunga blommor. Vintertäck på hösten - använd organiskt material men undvik löv. Tillför gärna gödsel i form av välbrunnen kogödsel, benmjöl eller träaska på våren samt efter blomning. Se upp med för mycket kväve som kan bränna rötterna. 
Goda vänner På våren med låga tidiga perenner som ormöga, myskmadra och skuggbräcka. När pionerna blommar är de omkring 60-80 cm höga och är snygga med höga perenner som riddarsporre, fingerborgsblomma och jätteprästkrage.
Solitär Ja
Rådjurssäker Ja, oftast
Skriv din egen recension
Du recenserar:Pion Claire de Lune, pionrötter
Ditt omdöme
Inga frågor