basket search profile

Pumpa Casperita, fröer - NYHET 2023 Grönsaksfröer

Pumpa Casperita är en vit, vacker och kompakt pumpa med frukter om ca 1/2 kg. Casperita har ett ljust fruktkött och smaken är delikat söt. 

65,00 kr
Slut (inventeras)
6

Pumpa Casperita är en vit, vacker och kompakt pumpa med frukter om ca 1/2 kg. Casperita har ett ljust fruktkött och smaken är delikat söt. 

 

Pumpa är en tacksam växt att odla. Den är relativt lättodlad, den växer bra både i friland och i kruka och den ger oftast rikligt med frukt. Skörd från juli till frosten kommer! Smaken är mild och passar i många olika anrättningar av mat och formen gör den perfekt att fylla med andra läckerheter. 

Zucchini/squash, butternuts och pumpor är alla medlemmar av samma familj och klassificeras som antingen sommar- eller vinterpumpor. Pumpor är en tacksam växt att odla. Den är relativt lättodlad, den växer bra både i friland och i kruka och den ger oftast rikligt med frukt. Skörd från juli till frosten kommer! Smaken är mild och passar i många olika anrättningar av mat och formen gör den perfekt att fylla med andra läckerheter. Sommarpumpan har ett tunnare skinn och är snabbare på att mogna än vintersquash. Vissa sorter kan faktiskt plockas så tidigt som 50 dagar efter plantering. Sommarpumpan kallas vanligtvis för zucchini eller squash. Vinterpumpan är stora och har tjockare skal och växer långsammare. Deras frukt kan ta från 80 till 120 dagar tills den är fullt utvecklad. Vinterpumpor inkluderar även den mindre butternuts. 
Välkommen att handla fröer online hos Klostra.se

Mer information
Artikelnummer WW-1356
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Latinskt namn Cucurbita pepo
Engelskt namn Squash Crown Prince
Fröportion 10
Grotid (dagar) 10-20
Plantavstånd ca 1 meter
Odlingsläge Sol
Odling Om du odlar i växthus är det viktigt att du ser till att blommorna blir pollinerade. Trivs på varm, lugn och solig plats i mullrik, välgödslad och väldränerad jord. Vattna rikligt.
Skörd Skörda när frukterna är 20-30 cm. Gärna ofta så utvecklas nya frukter.
Skördeklar Medeltidig
Skörd Juli
Plantbredd ca 90 cm
Växthöjd 40-50 cm
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Förkultivera i planteringsjord april-maj. Täck sådden med klar plast med lufthål. Håll ca 25 gr tills fröna gror, därefter ca 20 grader. Avhärda och plantera ut efter sista nattfrost. Kan även sås på friland när jorden är +15 grader. Vattna jorden före och håll fuktig tills fröna grott. Trivs på varm, lugn och solig plats i mullrik, välgödslad och väldränerad jord. Vattna rikligt.
Plantvård och plantering Plantera ut efter sista frost. Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Pumpa Casperita, fröer - NYHET 2023
Ditt omdöme
Inga frågor