basket search profile

Elitplantstationen

Rabarber Balsgård Berit EPS, god rabarbersmak med riklig avkastning Plantor (Ø ≤8 cm)

Balsgård Berit är en ny svensk sort som har en god och kraftfull rabarbersmak. Den har raka uppväxande stjälkar vilket gör att det är lätt att skörda. Den har en rik produktion och en sparsam blomning. Oxalsyrahalten är låg - skonsam. Den är frisk med generös avkastning och sparsam blomning. E-planta.

145,00 kr
Slut för säsongen
1

Balsgård Berit är en ny svensk sort som har en god och kraftfull rabarbersmak. Den har raka uppväxande stjälkar vilket gör att det är lätt att skörda. Den har en rik produktion och en sparsam blommning. Den har även mycket god motståndskraft mot sjukdom, ex bladfläcksjuka.

Oxalsyrahalten är under medel.

Våra plantor är E-plantor och därmed utvalda för svenskt klimat, provodlade i Sverige, svenskproducerade, art- och sortäkta.

Mer Information
Artikelnummer E-943
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Plantvård och plantering Bästa planteringstid är tidigt på våren eller sent på hösten. Plantera inte för djupt.
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Odling Djup, fuktig men väldränerad, mullrik, näringsrik jord. Vattna mycket speciellt under etableringsåret. Om du vill göra fler plantor kan du dela väletablerade plantor tidig vår. Plantera roten grunt.
Skörd Vänta med att skörda till andra året. Börja sedan med att skörda försiktigt. Skörda aldrig alla blad. Ta av stjälkarna längst ner så minskar du risken för att de börjar ruttna.
Latinskt namn rheum rhabarbarum
Planthöjd 50-70 cm
Plantavstånd 50 cm
Skörd April
Odlingsläge Sol/halvskugga
Växtzon Zon 7
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rabarber Balsgård Berit EPS, god rabarbersmak med riklig avkastning
Ditt omdöme
Inga frågor