basket search profile

Röda linser, EKO 500 g - fröer till groddning Fröer för groddning

För hemmagroddaren är ekologiska röda linser ett måste att grodda. De är en otroligt bra bas i sallader eller i vegetariska biffar. Linsgroddar har en mjäll och krispig konsistens.

51,75 kr 69,00 kr
-25%
Slut (inventeras)

Ekologiska röda linser från Italien 

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

För hemmagroddaren är ekologiska röda linser ett måste att grodda. De är en otroligt bra bas i sallader eller i vegetariska biffar. Linsgroddar har en mjäll och krispig konsistens. De är färdiga på bara 2-3 dagar och är väldigt lätta att grodda.

Mer Information
Artikelnummer G-900
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 500 gram
Odling

Röda linser kan odlas som både groddar och skott.

Linser passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd, som endast gror i 3 dygn så att svansen inte blir mer än 1- 2 cm.

Du hittar vår guide för att odla groddar, skott och blad här. 

Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

 

Ekologisk Ja
Varumärke Sproutly
Skriv din egen recension
Du recenserar:Röda linser, EKO 500 g - fröer till groddning
Ditt omdöme
Inga frågor