basket search profile

Elitplantstationen

Rosenprakttry 'Korea' E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

En rikblommande rosenprakttry med djupt rosaröda blommor i maj-juni. Dekorativa mörka, gröna blad och ett kompakt, brett växtsätt. Härdigare än många andra rödblommande sorter och blommar i ung ålder. Busken blommar redan som ung.
85,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni
En rikblommande rosenprakttry med djupt rosaröda blommor i maj-juni. Dekorativa mörka, gröna blad och ett kompakt, brett växtsätt. Härdigare än många andra rödblommande sorter och blommar i ung ålder. Busken blommar redan som ung. Trivs i sol-halvskugga i näringsrik jord. Fin att plantera som friväxande buske eller i grupp. Härdighet: Zon 1-3(4) E-merit: Härdigare än andra motsvarande Weigela. Ursprung: Insamlad av Nordisk Arboretudvalg vid en expedition till Sydkorea 1976 Övrigt: Härdig
Mer Information
Artikelnummer E-994
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn Weigela florida 'Korea'
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 3
Växthöjd 125-150 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Trivs i sol-halvskugga i näringsrik jord. Fin att plantera som friväxande buske eller i grupp.
Blomning maj, juni
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rosenprakttry 'Korea' E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor