basket search profile

Sättlök Snowball, silverlök, 250 gram Sättlök

Silverlök Snowball, med mild och något kryddig smak. Ljuvlig i sallad eller till syltlök. Köp din sättlök redan nu!
39,00 kr
Slut för säsongen
20
  • Köp 3 för 35,00 kr /styck och spara 10%
  • Köp 5 för 32,00 kr /styck och spara 18%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Silverlök Snowball, med mild och något kryddig smak. Ljuvlig i sallad eller till syltlök. Foliepåse 250 g med cirka 81 sättlökar i varje.

Mer Information
Artikelnummer F-106
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Antal: ca 125 st sättlökar
Storlek 8/21 mm i diameter
Värmebehandlad Ja
Ekologisk Nej
F1-hybrid Nej
Odling Sätt löken när jorden är ett par plusgrader. Den behöver bara precis reda sig (smulas sönder i din hand). Luckra och gödsla före plantering av sättlökarna (lika delar kompost och naturgödsel, löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Sätt tätt, ca 10 cm och gallra sedan som primörer! Sätt löken på 2-3 cm djup. Tryck till jorden och försäkra dig om att plantorna/sättlökarna står stadigt. Använd gärna värmebehandlad sättlök så minskar risken för att den går i blom om det blir för kallt. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur.
Plantavstånd Plantavstånd 10-12 cm. Radavstånd 20 cm.
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium cepa
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sättlök Snowball, silverlök, 250 gram
Ditt omdöme
Inga frågor