basket search profile

Stockros, The Bridesmaids, fröer - NYHET 2023 Blomfröer

En romantisk blandning av äppelblomsrosa och mjukt vita, fyllda blommor på mer än 150 cm höga stjälkar.

75,00 kr
Slut (inventeras)

En romantisk blandning av äppelblomsrosa och mjukt vita, fyllda blommor på mer än 150 cm höga stjälkar. Välkommen att köpa frö till stockros hos Klostra.se. 

Mer information
Artikelnummer WN-6572
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Mix
Fröportion 25
Växthöjd 150-175 cm
Latinskt namn Alcea rosea
Engelskt namn Hollyhock
Sådd Förså stockrosor i mars-april inomhus i såjord. Täck med transparent material med lufthål eller lufta ofta. Håll cirka 18 grader och ställ sedan ljust och svalt efter att stockrosfröna grott. Plantera ut dina stockrosor efter avhärdning och sista nattfrosten. För tidigare blomning kan du även så stockrosor utomhus i krukor eller på friland i juni-juli. Vintertäck sådden.
Grotid (dagar) 14
Årighet Bienn
Plantavstånd 40 cm
Odlingsläge Sol
Odling Stockrosor trivs på en solig , väldränerad plats med god luftcirkulation så att luften runt plantan hålls torr. Gräv en djup planteringsgrop och fyll med näringsrik, väldränerad jord. Ge stockrosen stöd att växa mot. Med stöd går det att odla stockrosor inte bara mot husväggar och staket utan även i rabatter. Kontrollera plantorna för svampangrepp tidig vår och avlägsna omedelbart angripna blad. Ta bort blomstjälken när dina stockrosor blommat färdigt. Vintertäck plantorna.
Bra att veta De flesta stockrosor räknas som två- till fleråriga. Att de kallas tvvååriga beror på att de växer till sin fulla höjd och blommar först andra året. Första året kommer endast en bladrosett. Stockrosen räknas inte som långlivad och därför inte perenn men v
Goda vänner Anisisop
Blomning juni, juli, augusti, september
Fjärilar, humlor och bin gillar Ja
Föryngring Stockrosor självsår sig gärna
Text på påse Engelska
Skriv din egen recension
Du recenserar:Stockros, The Bridesmaids, fröer - NYHET 2023
Ditt omdöme
Inga frågor