Svamphuset, Grå ostronskivling, - finsmakarens pålitlige vän Svamp
Grå Ostronskivling, eller ostronsmussling som den heter, är en lättodlad svamp och smaken tycks påminna om en blandning av shiitake och kantareller.
Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem och du kan med svamphusets tekniker få upp till tre skördar. Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.
Gul ostronskivling, eller citronmussling som den heter, är vår snabbast växande svamp och gör vilket hem som helst sprudlande livligt med sin fina gula färg på svampen.
Vid tillagningen tappar svampen sin gula färg, men smaken som lutar mot citron sitter kvar!
Den här svampen är vår snabbast växande art och kan vid optimala förhållanden ge resultat redan efter tre veckor. Svampen håller formen väl vid tillagning och krymper inte lika mycket som t.ex kantareller gör. Det hemliga tipset är att steka den gula ostronskivlingen extra länge för att bryta ner cellväggarna i svampen, som frigör hälsosamma ämnen men också ger ett perfekt tuggmotstånd.
Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem och du kan med svamphusets tekniker få upp till tre skördar. Inga förkunskaper krävs! Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.
Vad gör jag när jag odlat klart med mitt svamphus? Släng i rabatten, på blommorna, eller i komposten. Substratet är nu berikad näring för allt organiskt den kommer i kontakt med. Vårt tips är att slänga den i en odlingsbädd med nya halmpellets för att skapa din egen svampodling!
Artikelnummer | M-101 |
---|---|
Tillverkningsland | Sverige |
Latinskt namn | Pleurotus Ostreatus |
Odling | 1. Rengör händer och verktyg Efter tre veckor är svampen redo att börja växa. Skär hål i odlingspåsen där du väljer att öppna svamphusets dörr, fönster etc, fukta hålet/hålen morgon och kväll med sprayflaska och se hur svampen växer. Full odlingsbeskrivning medföljer i alla svamphus. |
Ekologisk | Ja |