basket search profile

Svamphuset, Grå ostronskivling, - finsmakarens pålitlige vän Svamp

Tillgängliga veckor
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46

Grå Ostronskivling, eller ostronsmussling som den heter, är en lättodlad svamp och smaken tycks påminna om en blandning av shiitake och kantareller. 

Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem och du kan med svamphusets tekniker få upp till tre skördar. 

Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.

239,00 kr
I lager

Gul ostronskivling, eller citronmussling som den heter, är vår snabbast växande svamp och gör vilket hem som helst sprudlande livligt med sin fina gula färg på svampen.

Vid tillagningen tappar svampen sin gula färg, men smaken som lutar mot citron sitter kvar!
Den här svampen är vår snabbast växande art och kan vid optimala förhållanden ge resultat redan efter tre veckor. Svampen håller formen väl vid tillagning och krymper inte lika mycket som t.ex kantareller gör. Det hemliga tipset är att steka den gula ostronskivlingen extra länge för att bryta ner cellväggarna i svampen, som frigör hälsosamma ämnen men också ger ett perfekt tuggmotstånd.

Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem och du kan med svamphusets tekniker få upp till tre skördar. Inga förkunskaper krävs!

Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.

Vad gör jag när jag odlat klart med mitt svamphus?
Släng i rabatten, på blommorna, eller i komposten. Substratet är nu berikad näring för allt organiskt den kommer i kontakt med. Vårt tips är att slänga den i en odlingsbädd med nya halmpellets för att skapa din egen svampodling!

Mer Information
Artikelnummer M-101
Tillverkningsland Sverige
Latinskt namn Pleurotus Ostreatus
Odling

1. Rengör händer och verktyg
2. Placera odlingspåsen i Svamphuset
3. Öppna och häll ned halmpellets, smula ned mycelet och tillsätt 1.9 liter rent vatten.
4. Låt Halmen svälla i tio minuter medan odligspåsens öppning stängs lätt
5. Efter 10 minuter - tryck ut så mycket luft du kan får odlignspåsen och stäng påsen så kompakt du kan.
6. Placera svamphuset i rumstemperatur och ej i direkt solljus.

Efter tre veckor är svampen redo att börja växa. Skär hål i odlingspåsen där du väljer att öppna svamphusets dörr, fönster etc, fukta hålet/hålen morgon och kväll med sprayflaska och se hur svampen växer.

Full odlingsbeskrivning medföljer i alla svamphus.

Ekologisk Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Svamphuset, Grå ostronskivling, - finsmakarens pålitlige vän
Ditt omdöme
Inga frågor