Svamphuset, Kungsmussling - en ståtlig svamp med fantastisk konsistens Svamp
Kungsmussling, eller kejsarhatt som den också heter, är en ståtlig svamp som skapar stora fruktkroppar som har en fast konsistens. Skärs med fördel i skivor och steks länge. Köttet är utsökt och passar perfekt till asiatiska rätter med mycket koriander, lime och nudlar.
Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem. Inga förkunskaper krävs! Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.
Kungsmussling, eller kejsarhatt som den också heter, är en ståtlig svamp som skapar stora fruktkroppar som har en fast konsistens. Skärs med fördel i skivor och steks länge. Köttet är utsökt och passar perfekt till asiatiska rätter med mycket koriander, lime och nudlar.
Kungsmusslingen tar god tid på sig och är lite kinkigare att odla än grå och gul ostronskivling som går snabbare. Något för den som inte har bråttom och gladeligen väntar på något gott.
Med Svamphuset odlar du enkelt den här svampen i ditt hem. Inga förkunskaper krävs!
Levereras med instruktion (engelska och svenska), mycel, halmpellets, odlingspåse och ett svamphus.
Vad gör jag när jag odlat klart med mitt svamphus? Släng i rabatten, på blommorna, eller i komposten. Substratet är nu berikad näring för allt organiskt den kommer i kontakt med. Vårt tips är att slänga den i en odlingsbädd med nya halmpellets för att skapa din egen svampodling!
Artikelnummer | M-102 |
---|---|
Tillverkningsland | Sverige |
Latinskt namn | Pleurotus Eryngii |
Odling | 1. Rengör händer och verktyg Efter tre veckor är svampen redo att börja växa. Skär hål i odlingspåsen där du väljer att öppna svamphusets dörr, fönster etc, fukta hålet/hålen morgon och kväll med sprayflaska och se hur svampen växer. Full odlingsbeskrivning medföljer i alla svamphus. |
Ekologisk | Ja |