basket search profile

Elitplantstationen

Trädgårdstok Abbotswood E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

Tålig låg krypande buske. Blommar rikligt med vita blommor under lång blomningstid, juni-oktober. Tål torka. Bra som marktäckare eller friväxande låg häck. 

 

85,00 kr
Slut för säsongen
  • Köp 3 för 68,00 kr /styck och spara 20%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Tålig låg krypande buske. Blommar rikligt med vita blommor under lång blomningstid, juni-oktober. Tål torka. Bra som marktäckare eller friväxande låg häck. E-merit: Enhetlig. Frisk. Sortäkta. Ursprung: Klonurval av institutionen för trädgårdsvetenskap, SLU, Alnarp. Selektion av Slieve Donard Nursery.

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen.

Mer Information
Artikelnummer E-860
Varumärke Elitplantstationen
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Latinskt namn Dasiphora (Fruticosa-Gruppen)
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 5
Växthöjd 50-75 cm
Plantbredd 70 - 100 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Trivs på de flesta jordar, men gärna genomsläppliga. Tål torka.
Blomning juni, juli, augusti, september, oktober
Marktäckare Ja
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Trädgårdstok Abbotswood E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor