basket search profile

Tulpan Couleur Cardinal, triumphtulpan, tulpanlökar - STORPACK 100 (60% volymrabatt) Tulpanlökar storpack

Colour Cardinal är en gammal tulpan (1845) och blommar troget år efter år om den trivs. Mörkt scharlakansröd, väldoftande tulpan som blir ca 35-45 cm. Du får 100 st stora tulpanlökar (12/+).

1 035,00 kr
Slut för säsongen

Colour Cardinal är en gammal tulpan (1845) och blommar troget år efter år om den trivs. En mörkt scharlakansröd, väldoftande tulpan som blir ca 35-45 cm. Du får 100 st stora tulpanlökar (12/+). Beställ dina tulpanlökar på nätet hos Klostra.se

Mer Information
Artikelnummer T-183-100
Tulpangrupp Triumftulpan
Antal: 100 lökar
Storlek 12/+
Blomfärg (grund) Röd
Ekologisk Nej
Planthöjd ca 35 cm
Blomning Från maj
Doftande Ja
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Couleur Cardinal, triumphtulpan, tulpanlökar - STORPACK 100 (60% volymrabatt)
Ditt omdöme
Inga frågor