basket search profile

Tulpan Honky Tonk, botanisk tulpan, ekologiska tulpanlökar Tulpanlökar

Blekt gul blomma med mjukt rosa rodnad. De spetsiga kronbladen ser ut som ljuslågor för att senare öppnas upp och bilda vackra skålar. Bladen är vackert grågröna. Förvildar sig gärna och trivs i t ex stenpartier i varma lägen. Blir ca 25 cm hög. Ekologiska tulpanlökar.

69,00 kr
Utgått för säsongen
18
Blekt gul blomma med mjukt rosa rodnad. De spetsiga kronbladen ser ut som ljuslågor för att senare öppnas upp och bilda vackra skålar. Bladen är vackert grågröna. Förvildar sig gärna och trivs i t ex stenpartier i varma lägen. Blir ca 25 cm hög. Ekologiska tulpanlökar. Blommar i april-maj. Välkommen att köpa blomsterlökar på nätet hos Klostra.se.
Mer Information
Artikelnummer U-421
Tillverkningsland Nederländerna
Tulpangrupp Botanisk (vild) tulpan
Antal: 5 st tulpanlökar
Storlek 6/7
Blomfärg (grund) Gul
Ekologisk Ja
Växthöjd 20-30 cm
Planthöjd 25 cm
Blomning Från april-maj
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa Linifolia
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Honky Tonk, botanisk tulpan, ekologiska tulpanlökar
Ditt omdöme
Inga frågor