basket search profile

Tulpan Carnaval de Nice, sen fylld tulpan, tulpanlökar - en riktig partypingla Tulpanlökar

En klassisk och spektakulär fylld tulpan med bländvita blommor med röda "fjädrar" och ett vitstrimmigt bladverk. Blir ca 50 cm hög. Registrerades redan 1953 och är älskad sedan dess. Du får 7 st stora kvalitetslökar.
75,00 kr
Slut (inventeras)
2
  • Köp 3 för 69,00 kr /styck och spara 8%
En klassisk och spektakulär fylld tulpan med bländvita blommor med röda strimmor och ett vitstrimmigt bladverk. Registrerades redan 1953 och är älskad sedan dess Blir ca 50 cm hög. Du får 7 st stora kvalitetslökar. Välkommen att köpa dina vårlökar hos Klostra.se!
Mer information
Artikelnummer T-109
Tillverkningsland Nederländerna
Tulpangrupp Sen fylld tulpan
Antal: 7 st lökar
Storlek 12/+
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Ekologisk Nej
Växthöjd 40-50 cm
Planthöjd 45 cm
Blomning Från maj i landets södra delar
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd med spetsen uppåt
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Carnaval de Nice, sen fylld tulpan, tulpanlökar - en riktig partypingla
Ditt omdöme
Inga frågor