basket search profile

Vitlök Rustisem, obetad, 55/60 - STORPACK 25 (25% volymrabatt) Vitlök

Rustisem är ny sort sedan 2022. Den räknas som en sen sort och kännetecknas av ett vitt skal med strimmor av lila. Den är en produktiv och livskraftig höstsort som klarar ett kallare inlandsklimat tack vare sitt tätare rotsystem. Men är fortfarande en softneck som går att fläta. Ger ca 12-15 klyftor. 

 

1 050,00 kr
Slut (inventeras)
Beställningsbara: Juli - Mars
Leverans: September - Mars

Rustisem är ny sort sedan 2022. Den räknas som en sen sort och kännetecknas av ett vitt skal med strimmor av lila. Den är en produktiv och livskraftig höstsort som klarar ett kallare inlandsklimat tack vare sitt tätare rotsystem. Ger ca 12-15 klyftor. 

Mer Information
Artikelnummer F-135-25
Tillverkningsland Frankrike
Antal: 25 hela vitlökar
Storlek 55/60
Klyftor per lök (ca) 8-12
Virustestad Ja
Odling Plantera vitlöken relativt sent på hösten när jorden är runt 10 grader och fyra till sex (4-6) veckort innan tjälen går i jorden. Får du ändå tidiga gröna skott så skydda dem med höstlöv och/eller fiberduk. Kommer kylan tidigt kan du fördröja tjälen också med löv och/eller fibeduk över odlingen. Vitlök vill ha näringsrik och fuktig jord. Sätt sättlöken på ca 5 cm djup med ett plantavstånd på ca 10 cm och radavstånd på 20 cm. Eller sätt löken lite tätare och skörda som primörer. Du kan också stoppa ner sättlöken bland andra växter så hjälper den färdiga vitlöken till med att hålla skadedjur borta. Du kan börja skörda tidigt på sommaren som små primörer utan klyftor eller så väntar du till sensommaren. Du skördar genom att ta upp hela plantan inklusive blast. Häng upp för att torka. Du kan också odla vitlöksblast inomhus i kruka. Den har en mild och härlig vitlökssmak. Stoppa ner två klyftor i en kruka och skörda så länge den skjuter blast.
Ekologisk Nej
Hardneck vs Softneck Softneck
Flätbar Ja
Sannolikhet för halslök Mellan
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd.
Skördeklar Sen
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm. Radavstånd 20 cm.
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium Sativum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vitlök Rustisem, obetad, 55/60 - STORPACK 25 (25% volymrabatt)
Ditt omdöme
Inga frågor