basket search profile

Eco Grow

Borlottoböna Lingua di fuoco nano KRAV, fröer Grönsaksfröer

Lingua di fuoco nano är en mycket tidig spritböna som ger 13 cm långa, platta baljor som som vid mognad får rödspräckliga baljor. Baljorna spritas och tillagas eller torkas. 

55,00 kr
Utgått ur sortimentet
3

Lingua di fuoco nano är en mycket tidig spritböna som ger 13 cm långa, platta baljor som som vid mognad får rödspräckliga baljor. Baljorna spritas och tillagas eller torkas. Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra.se

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-102
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Latinskt namn phaseolus vulgaris
Fröportion 20
Sådd

Klätterbönans, blomsterbönans och dvärgbönans fröer är stora och lätta att så. Du kan antingen så dem inomhus i kruka eller direkt i köksträdgården. Om du sår dem utomhus så behöver du dock varma förhållanden för att fröet skall gro. Grodden blir både snabbare och mer tillförlitlig om du sår fröet inomhus.

Inomhus: Blötlägg bönorna ett dygn innan sådd, och så på 2 cm djup i såjord. Håll sådden ca 25°C så placera i ett soligt läge i slutet av april eller början av maj. Det tar ca 3 veckor för plantan innan den är redo att planteras ut.  Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. Ställ gärna ut plantorna på en kall veranda eller liknande ett par dagar så att de hinner acklimatisera sig till sina nya villkor utanför!

Sår du utomhus blir det bäst i slutet av maj - mittan av juni. Så på ca 5 cm djup med ca 15 cm mellanrum. Sätt gärna två frön bredvid varandra och gallra sedan bort den minsta av plantorna som kommer upp. Du behöver ha klätterstöd för dina bönor.

Så f.r.o.m Maj
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 4-5 cm
Plantavstånd 45 cm
Odlingsläge Sol
Odling Förbered en varm och vindskyddad plats för bönorna. De vill ha en mullrik och fuktighetsbevarande jord. Luckra jorden, lägg på lite kompost och gödsla den med t.ex hönsgödsel eller annat kväverikt medel. Så inte förrän jorden blivit varm dvs minst 15 grader. Håll efter med ogräs och kupa upp jorden runt plantorna så att de står stadigt. Plantorna behöver växtstöd. Vattna flitigt och marktäck med t.ex gräsklipp för att behålla fukten i jorden. Använd gärna en fiberduk, speciellt i norra Sverige. Om du ska odla på balkongen eller altanen, tänk på att ställa krukorna mot en vägg eller där det är vindskyddat. Vattna ofta eftersom det blir snabbare torrt i krukor. Använd kvalitetsjord och gödsla regelbundet med t.ex. nässelvatten.
Skörd Bönorna är törstiga så vattna rikligt. Bönorna kan skördas kontinuerligt.
Skörd Augusti
Växthöjd 40-50 cm
Skördemängd Riklig
Näring innehåller proteiner, fibrer och mineraler i stora mängder.
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Kort om odling När bönorna växer se till att de hela tiden har något at slingra sig runt. Långa bambustavar eller liknande kan vara bra att stötta med.
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Borlottoböna Lingua di fuoco nano KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor