basket search profile

Elitplantstationen

En Farvill Eplfa E, elitplanta - NYHET 2024 Buskplantor (Ø 8 cm)

En 'Farvill Eplfa' är en härdig och frisk en med ett vackert vasformat växtsätt. Friskt gröna, vintergröna, stickiga barr som under vintern kan få lite brunaktig färg. Sorten är mycket frisk. Tål snöbelastning särskilt bra för att vara vasformad.  Sorten härstammar från Norge och är utvald som E-planta.

Zon 1-6.

 

135,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

En 'Farvill Eplfa' är en härdig och frisk en med ett vackert vasformat växtsätt. Friskt gröna, vintergröna, stickiga barr som under vintern kan få lite brunaktig färg. Sorten är mycket frisk. Tål snöbelastning särskilt bra för att vara vasformad. Ersätter sorten 'Kantarell'. Sorten härstammar från Norge och är utvald som E-planta. 

Zon 1-6.

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

E-planta, är en kvalitetsmärkning för svenskodlade buskar och träd utvalda för svenskt klimat.

Mer Information
Artikelnummer E-781
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Blomfärg (grund) Grön
Latinskt namn Juniperus communis Farvill
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 6
Växthöjd 125-150 cm
Plantavstånd 1,5 meter
Plantbredd 100-150cm
Odlingsläge Sol
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling

Trivs bäst i väldränerad och mullhaltig jord i soligt läge. 

Vintergrön Ja
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:En Farvill Eplfa E, elitplanta - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor