basket search profile

Elitplantstationen

Krusbär Invicta, E, elitplanta - NYHET 2024 Bärbuskar (planta Ø 6 cm)

Krusbär 'Invicta' är en liten, upprättväxande och kraftig buske. Ger rikliga skördar av medelstora-stora ljust gröngula saftiga och goda bär med sötsyrlig smak från slutet av jul och framåt. Utmärkt att äta direkt från busken men passar även fint till bakverk, sylt, saft och kräm. God resistens mot krusbärsmjöldagg. Lättodlad och anspråkslös. Trivs bäst i soliga lägen med väldränerad, mullrik och näringsrik jord.

119,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Krusbär 'Invicta' är en liten, upprättväxande och kraftig buske. Ger rikliga skördar av medelstora-stora ljust gröngula saftiga och goda sötsyrliga bär från slutet av jul och framåt. Utmärkt att äta direkt från busken men passar även fint till bakverk, sylt, saft och kräm. God resistens mot krusbärsmjöldagg. Lättodlad och anspråkslös. Trivs bäst i soliga lägen med väldränerad, mullrik och näringsrik jord.

Zon 1-4 

Höjd: 0,8-1,2 meter

E-planta, mycket frisk sort, självfertil och rikbärande. Motståndskraftig mot krusbärsmjöldagg.

Mer Information
Artikelnummer E-789
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn Ribes (Grossularia)
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Plantans ålder Fjolårsplanta som såtts/förökats våren året innan
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Växtzon Zon 4
Plantavstånd 1,5 meter
Odlingsläge Sol
Odling

Trivs i de flesta jordar men kan med fördel odlas i en mer mullrik och väldrenerad jord för att få bäst avkastning. God tillgång till vatten ger större och en mer välmående buske.

I komposterad kodödsel och tång finns kalium- och fosfortillskott som är bra för krusbärsbusken. Om man har tillgång till vedaska är det även bra att gödsla med då det gynnar blomning och tillväxten. För att undvika uttorkning och ogräs kan man med fördel täcka jorden runt plantan med täckbark.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Krusbär Invicta, E, elitplanta - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor