basket search profile

Kvicklök, Allium Roseum, alliumlökar Höstlökar

En elegant växt med söta, ljust rosa blommor som även är vackra som snittblommor. Du får 10 alliumlökar +/4. Anses mindre attraktiv för rådjur, hare, kanin och sork.
33,00 kr
Slut för säsongen
45
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
En elegant växt med söta, ljust rosa blommor som även är vackra som snittblommor. Du får 10 alliumlökar +/4. Anses mindre attraktiv för rådjur, hare, kanin och sork.
Mer information
Artikelnummer T-418
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Rosa
Antal lökar 10 sättlökar
Lökstorlek 4+
Odling Plantera dina alliumlökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara näringsrik men mullrik och väldränerad. Om jorden är tung och lerhaltig kan du blanda upp den med sand och/eller kompost. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna alliums bladverk när det vissnar. Det är viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår. Sätt mindre lökar på ca 5 cm djup och större ända ner till 15-20 cm. Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera lökarna mellan låga perenner så ger de liv och skapar höjd åt rabatten, där de blommar före de flesta.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 8 cm
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Sannolikhet för återblomning Hög
Plantavstånd 8 cm
Planthöjd 35 cm
Läge Sol till halvskugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning maj-juni
Rådjurssäker Ja, oftast
Latinskt namn allium
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kvicklök, Allium Roseum, alliumlökar
Ditt omdöme
Inga frågor